תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

טיפול תומך בטיפולי פוריות

טיפולי פוריות, ופרט טיפולי פוריות ממושכים, מהווים אתגר פסיכולוגי משמעותי הן לאבות והאימהות לעתיד והן ליחידה הזוגית. ההתמודדות המורכבת הנלווית לטיפולי הפוריות הביאה להתפתחותו של הטיפול התומך בטיפולי פוריות: פסיכותרפיה המכוונת לסייע ליחידם ולזוגות בהתמודדות הפסיכולוגית הנלווית לטיפולים. בכתבה זו נתאר את ההתמודדות הפסיכולוגית של נשים, גברים וזוגות המתמודדים עם טיפולי פוריות, ונתאר כיצד טיפול תומך בטיפולי פוריות הנערך במסגרת זוגית או פרטנית יכול לסייע.

קרא עוד ...

אנשי מקצוע בתחום טיפול תומך בטיפולי פוריות

<<  לרשימה המלאה

מאמרים בתחום טיפול תומך בטיפולי פוריות

טיפול תומך בטיפולי פוריות
לקראת טיפולי פוריות? כדאי שתקראו
טיפול תומך בטיפולי פוריות
"בן לו היה לנו": זוגיות בתקופת טיפולי הפוריות
טיפול תומך בטיפולי פוריות
5 טיפים להתמודדות יעילה ובריאה עם טיפולי פוריות
5 טיפים להתמודדות יעילה ובריאה עם טיפולי פוריות
טיפול תומך בטיפולי פוריות
מיניות במהלך טיפולי פוריות
טיפול תומך בטיפולי פוריות
תרומת ביציות: מהם הקשיים הנפשיים וכיצד מתמודדים?
טיפול תומך בטיפולי פוריות
טיפולי פוריות: אל תעברי את זה לבד
טיפולי פוריות: אל תעברי את זה לבד

טיפולי פוריות – מה עובר עלייך?

טיפול תומך בטיפולי פוריות יוצא מהנחה כי טיפולי פוריות, ובפרט טיפולי פוריות ממושכים, הם חוויה פיסית ופסיכולוגית ומטלטלת אשר מלווה במקרים רבים בקושי רגשי. נשים שונות חוות טיפולי פוריות באופן שונה, אך ישנן מספר חוויות והתמודדויות האופייניות לנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות:

התמודדות עם פרוצדורות גופניות ורפואיות בלתי נעימות: הטכנולוגיה העכשווית מציעה סוגים שונים של טיפולי פוריות, אשר נעים מפרוצדורות רפואיות פשוטות יחסית (הזרעה, למשל) ועד לפרוצדורות מורכבות הכוללות שימוש בהורמונים, שאיבת ביציות, החזרת עוברים בשלבי התפתחות שונים וכן הלאה. חלק מפרוצדורות אלו כרוכות באי נעימות פיסית ולעתים אף בכאבים משמעותיים אשר מהווים גורם למצוקה, משבשים את שגרת החיים ומביאים לעלייה ברמות המתח והחרדה הקיימות ממילא.

התמודדות עם הטיפולים ההורמונליים: הטיפולים ההורמונליים הנלווים לחלק ניכר מטיפולי הפוריות מלווים לא פעם לא רק באי נוחות פיסית אלא גם בהעצמה של החוויה הרגשית הגורמת לטלטלות רגשיות משמעותיות: חלק מהנשים המגיעות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתארות עלייה בעצבנות, ברגישות ובנטייה לעצב ובכי בעקבות הטיפולים ההורמונליים, כאשר שינויי מצב רוח אלו גורמים לא פעם לא רק למצוקה אלא גם לפגיעה ביחסים עם בני זוג, קולגות וחברי משפחה.

פגיעה בדימוי העצמי: רבות מהנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתארות פגיעה בערך העצמי ותחושה של פגימות נובעת מהקושי בהשגת או שמירת היריון. עבור נשים רבות, ובפרט בחברה הישראלית המדגישה את חשיבות הפריון והאימהות, היכולת להפוך לאם מהווה אלמנט מהותי בתחושת הערך והביטחון העצמיים וערעורה של תחושה זו מלווה לא פעם בפגיעה בדימוי העצמי אשר עלולה להתפתח במקרים מסוימים אף לסימפטומים של דיכאון. חלק מהנשים אף מתמודדות עם פגיעה בדימוי הגופני הנובעת מעצם התחושה שאינן "נשים אמיתיות" ומהשינויים הגופניים הנלווים לחלק מטיפולי פוריות (למשל, השמנה ונפיחות כתוצאה מהטיפולים ההורמונליים).

התמודדות עם חרדה ואי ודאות: על אף אחוזי ההצלחה הגבוהים של טיפולי הפוריות, חלק ניכר מהנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתמודדות, באופן טבעי, עם רמות גבוהות של חרדה ומתח הנובעים מאי הודאות לגבי הצלחת הטיפולים. טיפולי פוריות ממושכים מלווים לא פעם בתחושות של ייאוש, תסכול וחוסר אונים אשר מחלחלים בחלק מהמקרים גם אל חוויתה ותחושתה של האישה מעבר לנושא הפוריות, ובכך הופכים למקור מצוקה משמעותי.

התמודדות עם רגשות שליליים: רבות מהנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתמודדות עם רגשות שליליים ועוצמתיים אליהן אינן מורגלות. כך, למשל, טיפולי פוריות ממושכים מפגישים נשים רבות עם תחושות עזות של קנאה וכעס כלפי חברות ואחיות אשר נכנסו בקלות להיריון, עם שנאה עצמית ועם תסכול ואכזבה מבן הזוג. רגשות שליליים אלו, ובפרט כאשר הם חוברים למתח, החרדה והעומס הנלווים לטיפולי הפוריות, עלולים להביא לתחושות קשות של בושה, עצב, כאב ומצוקה נפשית.

התמודדות עם נושאים הנוגעים לאימהות: כמעט כל היריון מציף אצל האישה ההרה, במודע או שלא במודע, חוויות רגשיות הנוגעות לאימהות: הן חוויות הנוגעות לאימהות העתידית והן לאימהות שהאישה עצמה חוותה וחווה. תהליך זה הוא טבעי ומהווה חלק מההכנה הנפשית הטבעית לאימהות, אך טיפולי הפוריות עשויים להפוך תהליך טבעי זה למכביד ומייסר. לדוגמה, חלק מהנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות חוות אשמה סביב האפשרות שהן "פשוט לא מספיק רוצות את ההיריון" ומחברות בין קשיי הפריון שלהן לבין דילמות וחששות טבעיים אשר מלווים אותן סביב רעיון האימהות.

התמודדות עם הורות יחידנית: הטכנולוגיה העכשווית מאפשרת לנשים רווקות רבות להפוך לאימהות באמצעות תרומת זרע פשוטה. כאשר מתגלים קשיים בכניסה להיריון באופן זה, והאישה נדרשת להתמודדות עם טיפולי פוריות ממושכים, היא מתמודדת לא רק עם ההיבטים איתם מתמודדת כל אישה אלא גם עם הקושי בנשיאת המתח, החרדה והקשיים הנלווים לטיפולים בכוחות עצמה. בהתאם, טיפול תומך בטיפולי פוריות מסייע לא פעם לנשים המתכננות אימהות חד הורית בהתמודדות עם טיפולי הפוריות על הקשיים והדילמות הנלווים לה ("... כל כך קשה לי עכשיו לבד, מה יהיה כשיהיה ילד?") ובהכנה להורות.

טיפולי פוריות – מה עובר עליך?

מאחר והאישה היא שנושאת את ההיריון, במרבית המקרים היא זו שנושאת בעיקר הנטל של טיפולי הפוריות: היא זו שנאלצת לעבור פרוצדורות רפואיות מכאיבות ומכבידות, היא זו שמתמודדת עם השפעותיהם של הטיפולים ההורמונליים והיא זו ששגרת יומה משתבשת באופן משמעותי עקב הטיפולים השונים. על רקע זה, פעמים רבות מקומם של הגבר ושל ההתמודדות הרגשית שלו עצמו נשכחים. זאת, למרות שגם גברים הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתמודדים עם מספר קשיים אופייניים:

פגיעה בדימוי העצמי-גברי: במקרים בהם מוקד בעיית הפריון הוא באיכות הזרע, גברים רבים מתמודדים עם פגיעה בדימויים העצמי-גברי. חוויה זו מלווה לא פעם בתחושות של פגימות, פגיעה בערך העצמי ואשמה ובהתאם- עלולה להביא לתחושות של דיכאון ומצוקה נפשית.

התמודדות עם חרדה ואי ודאות: באופן סטריאוטיפי, אנו נוטים לשייך את הכמיהה לילד לאישה אך בפועל, חלק ניכר מהגברים הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתמודדים גם הם עם הכאב העז על חוסר היכולת להפוך לאבות, עם החרדה מאי הצלחת הטיפולים ועם אי הודאות המייסרת.

שינוי ביחסים עם בת הזוג: במקרים רבים, טיפולי הפוריות האינטנסיביים "שואבים" את האישה המתמודדת עם מרביתם וגורמים לכך שהיא ממוקדת מאוד בהשגת ההיריון. הגבר, אשר שגרת חייו נפגעת פחות, עשוי להישאר פנוי יותר להיבטי חיים אחרים (בילויים, עבודה) ופער זה בין חוויתו לבין חוויתה של אשתו עשוי להוות מקור לקושי. גם הצורך המתמשך במתן תמיכה רגשית וההתמודדות עם שינויי המצב רוח הנלווים לטיפולים ההורמונליים יוצרים לא פעם עומס רגשי משמעותי. למשל, בן הזוג עשוי להידרש להכיל כעסים והתקפי בכי אשר אינם אופייניים לבת זוגו.

טיפולי פוריות – מה עובר עליכם כזוג?

מעבר להתמודדות הרגשית של כל אחד מבני הזוג, זוגות הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מדווחים פעמים רבות על שינויים וקשיים באינטראקציה הזוגית. טיפולי פוריות, וטיפולי פוריות ממושכים בפרט, מהווים תקופת משבר מתמשכת הדורשת מבני הזוג משאבים רבים. בהתאם, זוגות רבים מתארים במסגרת טיפול תומך בטיפולי פוריות התעוררות של קשיים במספר מישורים:

המישור הכלכלי: טיפולי פוריות מלווים לא פעם בקשיים כספיים הנובעים מהוצאות הטיפולים וייעוצי המומחים, אובדן ימי עבודה ולעתים אף קניית תרומות זרע או ביצית. הלחץ הכלכלי משפיע לא פעם גם על הזוגיות: רבים מבני הזוג הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתארים עלייה בעימותים סביב נושאים כספיים, קושי בהקצאת כספים לבילויים זוגיים ועלייה במתח והחרדה לגבי העתיד, כאשר כל אלו עשויים להביא למתיחות בין בני הזוג.

המישור הזוגי: כאמור, טיפולי פוריות מהווים לא פעם תקופת משבר מתמשכת ובהתאם, המשאבים והקשר הזוגי מאותגרים שוב ושוב: כמה תמיכה ויכולת נתינה יש לכל אחד מבני הזוג? עד כמה כל אחד מסוגל להיות אמפתי לכאבו של האחר? כיצד להתמודד עם שינויים בחלוקת התפקידים הנובעים מהעומס הנלווה לטיפולי הפוריות? כמו כן, רבים מהזוגות הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתארים כי הלחץ בו מצוי כל אחד מבני הזוג, פערים במידת המושקעות של בני הזוג בנושא, וחילוקי דעות לגבי המשך הדרך הטיפולית מהווים נטל על הזוגיות ופוגעים באפשרות ליהנות מההיבטים החיוביים של הקשר. דוגמאות שכיחות הן מצבים בהם בילוי זוגי הופך לערב קודר סביב קשיי הפריון או התסכולים ההדדיים, או מצבים בהם אחד מבני הזוג מעדיף להימנע מאינטראקציות חברתיות עם חברים ובני משפחה עם ילדים קטנים בעוד שהאחר זקוק לתמיכה החברתית ולהמשך התפקוד הנורמטיבי.

המישור הרפואי: טיפולי פוריות ממושכים דורשים מבני הזוג לקבל החלטות לא פשוטות הנוגעות להמשך הדרך הטיפולית: האם להשקיע משאבים כספיים בטיפולים אלטרנטיביים או חוות דעת נוספות? האם להקשיב לעייפות הנפשית-גופנית ולדלג על מחזור טיפולים? האם ובאיזה שלב עולות על הפרק אפשרויות הורות נוספות כתרומת זרע/ביצית, פונדקאות או אימוץ? שאלות מורכבות אלו עלולות לייצר לחצים ומתחים, להציף על פני השטח פערים ותפיסות ולצרוך משאבים זוגיים רבים.

המישור המיני: רבים מהזוגות הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות מתארים קשיים בתחום המיני וירידה משמעותית בחשק ובתדירות הפעילות המינית. קשיים אלו עשויים להתעורר על רקע גורמים שונים שביניהם הפגיעה בדימוי העצמי-גופני של כל אחד מבני הזוג, רמות המתח והחרדה הגבוהות, אי הנוחות והכאבים הפיסיים הנלווים לטיפולי הפוריות ולטיפולים ההורמונליים, והמתיחות הזוגית הפוגעת באינטימיות הרגשית ולכן גם באינטימיות הפיסית. כך, נוצר פעמים רבות מעגל שלילי בו הקשיים הנלווים לטיפולי הפוריות מביאים לקשיים במישור המיני, הריחוק המיני מעצים חלק מהקשיים (למשל, את הפגיעה הדימוי העצמי-גופני והריחוק הזוגי) וחוזר חלילה. מעבר לכך, כאשר בני זוג נדרשים לקיים יחסי מין במועדים קבועים ומתוכננים מראש ההנאה הספונטנית עשויה להיפגם ולהביא לרתיעה מהמגע מיני.

טיפול תומך בטיפולי פוריות

כיום קיימת בספרות המקצועית הסכמה על כך שטיפולי פוריות ממושכים מהווים אתגר פסיכולוגי משמעותי. בהתאם, בשנים האחרונות התפתח התחום של טיפול תומך בטיפולי פוריות אשר מכוון להצעת תמיכה רגשית וליווי של טיפולי הפוריות. טיפול תומך בטיפולי פוריות יכול להתקיים הן במתכונת פרטנית והן במתכונת זוגית, בהתאם לצרכים וההעדפות האישיים. כל איש מקצוע העוסק בתחום של פסיכותרפיה יכול להציע שירותי טיפול תומך בטיפולי פוריות, אך במרבית המקרים אנשי המקצוע המציעים שירותים אלו יהיו בעלי ידע וניסיון בליווי וטיפול ביחידים וזוגות אשר מתמודדים עם טיפולי פוריות.

טיפול תומך בטיפולי פוריות המתקיים במתכונת פרטנית מיועד בדרך כלל לנשים הנושאות את מרבית הנטל של הטיפולים. גברים הנזקקים לתמיכה רגשית במהלך תקופה זו נוטים לפנות אל טיפול פסיכולוגי "רגיל" מאחר ובמקרים רבים הם אינם משייכים באופן את קשייהם באופן בלעדי לטיפולי הפוריות.

טיפול תומך בטיפולי פוריות מבוסס על מספר אלמנטים מרכזיים.
מתן מידע והשכלה פסיכודידקטית: זוגות הנזקקים לטיפולי פוריות מתמודדים בדרך כלל עם הצפה של מידע, אפשרויות והמלצות. מרבית המטפלים המציעים טיפול תומך בטיפולי פוריות הם בעלי ידע בתחום ועל אף שאינם יכולים להציע המלצות רפואיות- יכולים לסייע בהתמודדות עם שטף המידע, לעזור בארגונו ובהבנת משמעותו ובמובן זה "לתווך" בין המטופלת לבין אנשי הצוות הרפואי. אשת המקצוע המציעה טיפול תומך בטיפולי פוריות תציע פעמים רבות גם מידע והכוונה על אנשי מקצוע, אתרים ומידע מתאימים. מעבר למתן מידע הנוגע לתחום הרפואי, טיפול תומך בטיפולי פוריות כולל במקרים רבים גם מידע על ההתמודדות הפסיכולוגית והזוגית הנלווית לטיפולי הפוריות, ובכך מסייעת בנרמול ובקבלה של תחושות ואתגרים. כך, למשל, במסגרת טיפול תומך בטיפולי פוריות המטפלת יכולה לשתף את המטופלת בכך שנשים רבות חוות ירידה בדימוין העצמי והמיני במהלך טיפולי הפוריות, וכי חוויה זו נוטה להיעלם עם השגת ההיריון המיוחל. כמו כן, המטפלת יכולה לשתף את המטופלת בכך שבקרב זוגות רבים נוצר איזון בו ככל שאחד מבני הזוג מפגין יותר דאגה לנוכח קשיי הפריון- כך השני נצמד ומחזיק יותר את העמדה האופטימית והנינוחה. הבנה זו יכולה לסייע למטופלת להבין כי בן זוגה אינו אדיש לקשייה ולעיכוב בהשגת ההיריון, אלא נכנס באופן אוטומטי לעמדה ה"מאזנת" את זו שלה.

סיוע והכוונה לשימוש במשאבים: כאמור, טיפולי פוריות נוטים לצרוך משאבים טכניים, כספיים, גופניים, רגשיים וזוגיים רבים. אובדן משאבים זה מייצר טלטלה משמעותית בחייהן של רבות מהנשים, ובמקרים אלו טיפול תומך בטיפולי פוריות יכול לסייע בהדרכת והכוונת המטופלת לשימוש נכון במשאביה. לדוגמה, חלק מהנשים הפונות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות הן נשים עצמאיות וחזקות המתקשות להכיר בכך שהן זקוקות בתקופה זו ליותר עזרה ותמיכה, ובמקרים אלו טיפול תומך בטיפולי פוריות יכול לסייע בריכוך העמדה הנוקשה ובהגברת יכולתה של המטופלת להיעזר באחרים. כמו כן, נשים רבות נוטות להסתיר מבני משפחה וחברים את בעיות הפריון עקב בושה או חוסר רצון לייצר לחץ ודאגה, ובכך מבודדות את עצמן ומונעות מעצמן את התמיכה הרגשית לה הן זקוקות. גם במקרים אלו, טיפול תומך בטיפולי פוריות יכול לסייע בריכוך עמדותיה של המטופלת כך שתוכל ליהנות מרשת תמיכה מקיפה ואיכותית יותר.

תמיכה וליווי רגשי: נשים רבות המתמודדות עם טיפולי פוריות חשות כי מי שלא חוותה טיפולים אלו בעצמה- אינה יכולה להבין את עוצמת החרדה, הכמיהה לילד והכאב הנפשי הנלווה לתהליך. טיפול תומך בטיפולי פוריות מהווה מקור תמיכה משמעותי הנותן מקום לתחושות, לפחדים ולרגשות כמו קנאה, תסכול ופגיעה בערך העצמי, ובכך מקל על חוויות של אשמה ("איזה מין אדם אני אם אני מקנאה כך בחברה טובה?"), בדידות וחוסר ערך.

עיבוד החוויה הרגשית: ניתן לומר כי טיפולי פוריות ממושכים הם חוויה קשה מבחינה "אובייקטיבית" אשר מלווה בקושי ומצוקה אצל מרבית הנשים המתמודדות איתם. עם זאת, טיפולי פוריות עשויים לגעת בכל אישה באופן אחר ו"להעיר" קונפליקטים וקשיים רדומים הזקוקים לעיבוד רגשי. כך, למשל, בעיות הפריון יכולות לעורר תחושות מוקדמות ועמוקות יותר של פגימות ודימוי עצמי לקוי, אשמה על הפלה שהתרחשה בעבר, אמביוולנטיות לגבי התפקיד האימהי או פגיעה באגו הנובעת מתפיסה עצמית פרפקציוניסטית ("איך יכול להיות שאני לא אצליח בדבר שאני כל כך רוצה?"). במצבים אלו, טיפול תומך בטיפולי פוריות יסייע למטופלת להבין לעומק ולעבד היבטים רגשיים אלו, ובכך יקל על ההתמודדות עמם.

למידת טכניקות הרגעה עצמית והתמודדות עם כאב: כאשר טיפולי הפוריות מלווים באי נוחות פיסית משמעותית ובכאבים פיסיים, טיפול תומך בטיפולי פוריות יוכל לכלול גם לימוד טכניקות הרפיה, הרגעה עצמית, התמודדות עם כאב ושליטה בחרדה. אלו מסייעים למטופלת להתמודד עם הקשיים הפיסיים ובו זמנית מחזקים את תחושת השליטה ויכולת ההתמודדות שלה.

מפגשים משותפים עם בן הזוג: במקרים מסוימים, טיפול תומך בטיפולי פוריות יוכל לכלול גם מפגשים משותפים עם בן הזוג אשר יסייעו למטופלת לדבר באופן פתוח וגלוי יותר על רגשותיה וקשייה, ויאפשרו למטפלת לצייד את בן הזוג בכלים בסיסיים להבנת חוויתה ולתמיכה בבת זוגו. מפגשים אלו אינם מהווים תחליף לקבלת טיפול זוגי ולכן אינם מהוים פתרון מספק במקרים של קשיים זוגיים מהותיים, אך יכולים לסייע במידה ומדובר בקשיים מינוריים או נקודתיים, ובמקרים בהם בן הזוג מסרב לפנות אל טיפול זוגי למרות הצורך בו.

טיפול תומך בטיפולי פוריות לזוגות

כפי שניתן לראות, טיפולי פוריות מהווים אתגר אישי וזוגי משמעותי. בדומה למשברי חיים אחרים, טיפולי הפוריות מדגישים לא רק את הקשיים והמתחים, אלא גם את הכוחות והמשאבים של כל אחד מבני זוג בפני עצמו, ושל שני בני הזוג יחד. כך, למשל, חלק מהזוגות מגלים את עוצמת החיבור, האהבה ויכולת התמיכה שלהם זה בזה. עם זאת, טיפולי פוריות קשים וממושכים עשויים לשחוק ולאתגר גם את משאביהם של זוגות אוהבים וחזקים מאוד. בהתאם, חלק מהזוגות פונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות הנערך במסגרת זוגית.

טיפול תומך בטיפולי פוריות הנערך במסגרת זוגית כולל אלמנטים רבים המאפיינים טיפול תומך בטיפולי פוריות הנערך במסגרת פרטנית: תמיכה וליווי רגשי, מתן מידע וסיוע בקבלת החלטות הנוגעות להמשך הטיפולים, עיבוד רגשות וחוויות פנימיות המתעוררים אצל כל אחד מבני הזוג סביב קשיי הפריון וכן הלאה. עם זאת, באופן טבעי טיפול תומך בטיפולי פוריות המתקיים במסגרת זוגית מתמקד גם בדינמיקה והקשיים הזוגיים הנלווים לתהליך.

טיפול תומך בטיפולי פוריות נותן מקום רב לחוויותיו הרגשיות של כל אחד מבני הזוג ומסייע לבן הזוג השני לשמוע אותן, לפתח אמפתיה כלפיהן ולהכיל אותן. כמו כן, הטיפול מסייע לבני הזוג לזהות כיצד הם מפרשים זה את התנהגותו של זה וכיצד פירושים אלו עשויים לגרום לקצרי תקשורת וקשיים (למשל, האם העובדה שבן הזוג איחר לפגישה עם רופא משמעה שהוא לא אכפתי כלפי היריון, או שהוא כורע תחת עומס הקשיים הכלכליים?). כך, טיפול תומך בטיפולי פוריות מסייע בהתמודדות עם דילמות וקשיים זוגיים נקודתיים הנלווים לטיפולי הפוריות אך בו זמנית מסייע בחיזוק מיומנויות התקשורת, שימור או שיפור האינטימיות הזוגית ומתן כלים להתמודדות עם המשבר הזוגי.
טיפול תומך בטיפולי פוריות – גם במהלך ולאחר ההיריון

כאשר אנו חושבים על טיפול תומך בטיפולי פוריות אנו נוטים לחשוב על טיפול המתקיים במהלך טיפולי הפוריות ומסתיים עם השגת ההיריון אך בפועל, חלק מהנשים והזוגות ממשיכים בטיפול גם לאחר הכניסה להיריון או בוחרים מלכתחילה לפנות אל טיפול תומך בטיפולי פוריות דווקא לאחר השגת ההיריון. הסיבה לכך היא שפעמים רבות טיפולי הפוריות גורמים לגיוס של כל משאבי ההתמודדות ורק עם "נפילת המתח" שבעקבות השגת ההיריון מתחילים לצוף הכאבים הרגשיים, השחיקה והקשיים הזוגיים. כך, למשל, רבים מהזוגות הפונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות לאחר הכניסה להיריון מתארים כי תמכו זה בזה באופן מוחלט במהלך הטיפולים- אך החלו לריב ולהתרחק עם סיומם.

כמו כן, חלק מהיחידים והזוגות אשר השיגו היריון לאחר מאמצים ממושכים חווים את ההיריון כהריון יקר ושברירי, ופונים אל טיפול תומך בטיפולי פוריות עקב רמות המתח והחרדה הגבוהות הנלוות לו. בחלק מהמקרים קשיים אלו ילוו נשים, גברים וזוגות גם לאחר הולדתו של ילד בריא, והמשך הטיפול או פנייה אל טיפול נפשי יסייעו בהתמודדות עם ה"חותם" הרגשי, הזוגי או ההורי שהותירו טיפולי הפוריות.