06.10.21
צוות בטיפולנט
בשנים האחרונות גוברת ההכרה בחשיבות שיקום הפוגעים על מנת למנוע את הישנותה של האלימות במשפחה. כיום קיימים מספר גופים שמפעילים מרכזים לטיפול ייעודי לגברים או הורים שנהגו באלימות. המסגרות מאפשרות מגוון מסלולים ברמות אינטנסיביות ופיקוח שונות ברצף הטיפול, בהתאם להערכת הסיכון, מאפייניו של הפוגע וצרכיו. הפנייה למרכז נעשית על ידי גורם מקצועי (משטרה או עו״ס) או באופן עצמאי.
קווים טלפון ייעודיים לגברים
קו חירום לגברים - משרד הרווחה והביטחון החברתי
מפעילים מוקד טלפוני חירומי מיוחד עבור גברים במעגל האלימות. הפונים יענו על ידי מוקדנים ועובדים סוציאליים ויופנו למרכזי מניעת האלימות במשפחה.
קו שקט (SMS) – 055-7000128
״קו הגברים״ ליציאה ממעגל האלימות במשפחה
גברים אשר מעוניינים לפנות עצמאית לטיפול וחוששים, יכולים לפנות אל קו הגברים של ויצו – קו טלפוני ייעודיים עבור גברים, אלימים או נפגעים, המספקים ייעוץ אנונימי עבור הפוגעים והפנייתם להמשך טיפול. בני משפחה ונשים מוזמנים להתקשר להתייעץ עבור האדם האלים.
שפות: עברית, ערבית ואמהרית
שעות פעילות: בימי א׳-ה׳ 09:00-19:00.
מרכזי טיפול, שיקום ומניעת אלימות
משרד הרווחה והביטחון החברתי
משרד הרווחה מרכזי טיפול בפריסה ארצית רחבה ובהם קיימים מסלולי טיפול פרטניים וקבוצתיים עבור גברים ו\או הורים שנהגו באלימות כלפי בנות זוגם או ילדיהם. המרכזים אשר בעבר היו תחת ארגון 'ויצו' עברו להפעלת המשרד.
מיקום: מרכזים למניעה וטיפול באלימות במשפחה בקהילה ברחבי הארץ. לחצו כאן כדי לאתר את השירות הקרוב אליכם >>
קו שקט (SMS) – 055-7000128
״בית נעם״ (עמותת ״קשת״)
מיועד לגברים מעל גיל 18 שנהגו באלימות כלפי בנות זוגם. מסלולי טיפול בהתאם לצורך ולמסוכנות: הוסטל, מרכז יום, משולב הוסטל ומרכז יום, מסלול ערב, מסלול בוגרים ומסלול דירת מעבר. תנאי הסף לקליטה במרכז הינם הכרה ראשונית בקיומה של בעיה בתחום האלימות הזוגית ומוטיבציה בסיסית להשתלבות הטיפול.
מיקום: קיימים שני הוסטלים במרכז ודרום הארץ.
עדכון אחרון: 5.2024 – אם מצאת מידע שאינו עדכני או חסר, ניתן לפנות אלינו במייל