הספר "התעמרות בעבודה" – להכיר, לדעת, להתמודד – עוסק בחלקו הלא נעים אך שכיח מאוד בעולם העבודה ומספק ידע ודרכי התמודדות עם נושא כאוב זה.
לצערנו, לא כל העובדים והמנהלים יוצאים בבוקר מביתם שמחים לקראת יום עבודה מספק, נעים ומכבד. אחד מכל שלושה נפגעים במהלך הקריירה שלהם במקום עבודתם מהתנכלות, הצקה, התנכלות תעסוקתית אשר מקובצים תחת השם 'התעמרות בעבודה'.
הספר "התעמרות בעבודה" הינו מהדורה חדשה ומורחבת, עם פרקים חדשים ועדכניים של הספר "המגפה השקטה במקומות העבודה" אשר יצא לאור ב 2013. מאז יצא, הפך הספר לרב מכר, העלה למודעות הציבורית ולשיח הציבורי והארגוני את הנושא שלא היה מדובר עד אז והניע שינויים הן ברמת המודעות לנושא והן באומץ לחשוף ולטפל בו, ובשנת 2020 היה לנושא המדובר ביותר בעולם העבודה.
במהלך השנים מאז פורסם לראשונה נלמדו דברים נוספים אודות נפגעי התעמרות בעבודה ודרכי הטיפול בהם, נאספו נתונים ונערכו מחקרים נוספים בנושא ואת כל אלה הספר הנוכחי מגיש גם הפעם בצורה בהירה ובשפה זורמת לכל מי שמצוי בעולם העבודה – לעובדים ולמנהלים כאחד.
כאמור, אחד מכל שלושה עובדים, בכל רמות התעסוקה נפגעים מהתעמרות במקום העבודה שלהם – החל מנציג המכירות שהבוס מתעמר בו ועד למנהל הבכיר שהמנכ"לית מתנכלת לו וממררת את חייו. רבים מן הסובלים מכך מרגישים בודדים, תמהים 'מדוע זה קורה להם?', אינם יודעים כיצד לנהוג, ואף נתקפים בושה וטועים לחשוב כי הם האשמים במצב הנורא שנקלעו אליו. המחיר האישי של הנפגע מפעולות כאלה הוא גבוה ואנשים רבים וטובים מוצאים עצמם המומים, מושפלים, מוכים ופגועים נפשית ופיזית על לא עוול בכפם. ואולם מפסיד ונפגע קשות גם הארגון שמתיר התעמרות בין כתליו − מפסיד ונפגע מבחינה אנושית, מבחינה תדמיתית, מבחינה יצרנית וכמובן מבחינה כלכלית.
ראוי לציון פרק חדש ומאיר עיניים בספר בנושא המשפטי אותו כתבה המשפטנית ד"ר אורית קמיר, נושא חדש בעולם המשפט.
הספר מיועד לעובדים ולמנהלים, לראשי ארגונים וחברות, במגזר הפרטי והציבורי, למטפלים, לרופאים, לעובדי רווחה ובטיחות, לעורכי דין ולכל מי שנמצא בעולם העבודה, הן כעובד, הן כמנהל.
"…הספר מבוסס על נתונים אמפיריים שאסף מאירי, כמו גם על ניסיונו העשיר בליווי והענקת יעוץ וטיפול פסיכולוגי לנפגעי התעמרות, ומכאן היכרותו המעמיקה עם עולמם הפנימי של קורבנות אלו. לפיכך מהווה הספר מסמך אנושי וציבורי נדיר וחשוב. מסמך זה מתעד ומנתח תופעה שלא עלתה לשיח הציבורי, מאותה הסיבה שבעבר לא נידונה תופעת ההטרדה המינית: קרי פחד ובושה. בלא ספק זהו ספר חובה לכל העוסקים בניהול ומשאבי אנוש, ולכל מי שכבוד האדם ורווחתו יקר לליבו".
– ד"ר יערית בוקק-כהן, חוקרת ובעבר ראש חטיבת משאבי אנוש, המכללה האקדמית אחווה.
"כמי שעוסקת עשרות שנים ביחסי עבודה ובדיני עבודה, קראתי את הספר כמוצאת שלל רב. זהו ספר קריא וסוחף המאיר ומתאר באופן מוחשי את תופעת ההתעמרות והפגיעות הנפשיות בעבודה. הספר נותן מידע ופתרונות לנפגעי התעמרות ומראה דרך התנהלות ראויה לארגונים ומעסיקים. לטעמי, הוא חייב להיות על שולחנו של כל מנהל, כל דירקטור וכל מי שתרבות הניהול בישראל יקרה לליבו".
– עו"ד נעמי לנדאו, לשעבר ראשת האגודה לחקר יחסי העבודה בישראל.
"ספר יסודי ומקיף: החל בהגדרת התופעה ("מהי התנהגות פוגענית?"), המשך בניתוח אישיות הפוגע, אישיות הנפגע, השלכות הפגיעה ודרכי התמודדות שונות, הניתנות לשימוש וליישום על ידי הנפגע עצמו, ועד דרכי טיפול מקצועיות. מוצגים ניתוחי מקרים הממחישים את האירועים והתהליכים שמאחוריהם, וכן מידע על המאמץ המשפטי והממשלתי להילחם בתופעה. הספר כתוב היטב: מאורגן, ממוקד, סיסטמתי ובהיר. מפחיד אך מאלף, חשוב וכדאי!!!".
– ד"ר יוכי בן-נון, יו"ר הסתדרות הפסיכולוגים בישראל היוצאת ופסיכולוגית מומחית אשר שימשה בתפקידים מרכזיים רבים. פורסם ברבעון הסתדרות הפסיכולוגים בישראל "פסיכואקטואליה", יולי 2014.
פסיכולוג תעסוקתי וארגוני, פסיכולוג משפטי, בעלים ומנכ"ל של חברת ניהול אפקטיבי בע"מ. איתן התמסר לנושא ההתעמרות בעבודה ומוביל אותו בארץ למעלה מעשור במספר מישורים: מטפל ומייעץ לנפגעי התעמרות בעבודה, עורך מחקרים בנושא, מרצה ויועץ לארגונים בטיפול בתופעה ובמיגורה, משמש כבודק בנושאי התעמרות בארגונים, כותב חוו"ד מומחה, חבר בוועדות שונות שהוקמו לצורך טיפול בנושא, מקדם חקיקה בנושא ועוד.