התמכרויות היא אחת מההתנהגויות השכיחות ביותר של בני האדם. עקרון העונג גורם להתחלה של התמכרות ברוב המצבים, אבל במהרה עיקרון זה הופך למטרד, קושי ואף סבל, כי לא ניתן ליהנות באותה צורה מאותם פעילויות או חומרים. לכן, ברוב המקרים, כדי להגיע להרגשה טובה יותר יש צורך בהגדלת המינון, העוצמה וגם את הזמן המושקע בדבר.
בכל התמכרות יש "נקודות שבירה" מבחינת שינויים במוח. לכן התמכרות הינה מחלה ממושכת של המוח ומשאירה שינויים פיזיולוגיים במוח. ברוב התמכרויות אין טיפולים שיכולים לגרום ריפוי לכן אנשים חייבים לשמור על גמילה. "שמירה על ניקיון" צריכה להיות משולבת עם מרכיבים ביו-פסיכוסוציאליים, ויש למדוד הצלחה לא רק נקודתית אלא גם לאורך שנים.
ספר מתייחס להיבטים פסיכולוגיים, סוציאליים, משפטיים, צבאיים, פליליים, קרימינולוגיים וטיפוליים של התמכרויות בעולם המודרני.
רופ' פנחס דנון, פסיכיאטר, מנהל מחלקה פסיכיאטרית בבית חולים נס ציונה. מחלקה זו נותנת שרות לסובלים מתחלואה כפולה. פרופ' דנון הוא מומחה בינלאומי בתחומי הדיכאון, החרדה וההפרעה הטורדנית-הכפייתית. הוא מומחה גם בטיפול בהתמכרויות ככלל ובהתמכרויות התנהגותיות בפרט. הוא עוסק בעיקר בהתמכרות להימורים, מין, גנבת ולטכנולוגיות, כמו גם להתמכרויות קלאסיות לאלכוהול, סמי פיצוציות ולתרופות מרשם.
פרופ' מן המניין קליני בחוג לפסיכיאטריה בפקולטה לרפואה, באוניברסיטת תל אביב, זאת בנוסף להיותו מרצה מוערך בארץ ובעולם. פרופ' דנון חבר בארגון העולמי לתחלואה כפולה- WADD, באיגוד האירופאי להתמכרויות התנהגותיות- ICBA, ב- ASAM – ארגון אמריקאי לטיפול בהתמכרויות, ב-ESBRA, ISBRA, WPA/DD section
כותבי פרקים בספר: גדעון אנהולט, יניב אפרתי, יובל גזית, רונן הוברפלד, אלידוב הכט, דפנה הלמן, אביב וינשטיין, סבינה זק, ארתור לרנר, סרגיו מרצ׳בסקי, עמרי סיני, גדי רוזנברג, איילה רוזנטל, גלית שטיינר, נטע שיינפלד, דקלה שמואל