הפסיכיאטר הנודע ארווין יאלום הקדיש את חייו המקצועיים לייעוץ נפשי לאנשים שסובלים מחרדה ומאֵבל. אבל מעולם לא ניצב מול הצורך לייעץ לעצמו עד שאשתו, הסופרת הפמיניסטית המוערכת מרילין יאלום, אובחנה כחולה בסרטן. בעניין של מוות וחיים, מרילין ואֶרְב חולקים איתנו את המאבקים שנכפו עליהם: מרילין כדי למות מוות טוב, ואֶרְב כדי לחיות בלעדיה.
התיאורים הנמסרים לסירוגין על חודשיהם האחרונים יחדיו, ועל החודשים הראשונים של אֶרְב לבדו, פותחים בפנינו חלון הצצה נדיר להתמודדות עם סופיות החיים ועם אובדן של אדם אהוב. בני הזוג יאלום בורכו ביתרונות רבים — משפחה אוהבת, בית בצילו של עץ אלון אדיר, מעגל רחב של חברים, המוני קוראים ברחבי העולם ונישואים ארוכים ומלאֵי סיפוק — אבל הם ניצבים מול המוות כמו כולם. בחוכמה של מי שמעמיקים לחשוב, ובחמימות של אהובי נעורים שגדלו והזדקנו יחד, הם מבררים שאלות של קִרבה, אהבה ואֵבל.
עניין של מוות וחיים הוא ספר חובה לכל מי שמחפש או יחפש תמיכה, ניחומים וחיים עם משמעות. משמע — לכל בני האדם.
ארווין ד' יאלום, פרופסור אמריטוס לפסיכיאטריה באוניברסיטת סטנפורד, הוא מחברם של רבי־מכר עולמיים, בהם "תליין האהבה וסיפורי פסיכותרפיה אחרים", "מתנת התרפיה: מכתב גלוי לדור חדש של מטפלים ומטופלים", "להיעשות אני" ו"כשניטשה בכה".
ספריה של מרילין יאלום כוללים קלאסיקות של היסטוריה תרבותית, ובהן "תולדות הרעיה — מעמד האישה הנשואה מימי קדם ועד ימינו", "הוּלדתה של המלכה בשחמט" ו"איך הצרפתים המציאו את האהבה", וכן ספרה האחרון שראה אור אחרי מותה, "עדים תמימים: זיכרונות ילדוּת ממלחמת העולם השנייה". הם היו נשואים שישים וחמש שנים.