שלמה מנדלוביץ' הוא הוגה יחודי במחוזותינו. בעוד שהספרות הפסיכואנליטית נחנקה ונחנקת מרוב "אהבת הפסיכואנליזה", שגורמת לכותבים רבים לכתוב בסגנון מעורפל ובלתי נגיש, שלמה מנדלוביץ' הוא מהבודדים שמנסים להצילה– הוא עושה זאת באמצעות ניסיון לדייק, להיות בהיר, ולשטוח טענה בצורה שאפשר יהיה להפריך אותה או להוכיח אותה. כרופא ופסיכיאטר וכמי שסיים דוקטורט במכון וייצמן בתחום האימינולוגיה וגם מומחה לטיפול פסיכו-דינמי בהקשריו החברתיים והפילוסופיים ספריו הם מופת של חשיבה סדורה, שיטתית ובהירה.
ספרו החדש "מחשבות מחדר הטיפול - 101 דברים שלמדתי מטיפול על החיים" מעלה מחשבות שנאספו במהלך שעות טיפול רבות וביניהן כל אחת ממחשבות אלו מנוסחת כאמירה ולצידה הסבר או דוגמה הלקוחים מחדר הטיפול. מאה ואחת המחשבות אמנם קשורות זו לזו אבל לא מופיעות ברצף מחייב כלשהו. הקורא מוזמן לשוטט ביניהן. פתיחה מקרית של עמוד מסוים, דילוג אקראי, תנועת קדימה ואחורה, כולם מתקבלים בברכה. הם יאפשרו לקורא לבחור באופן יצירתי כל מחשבה כעומדת בפני עצמה, ולנסח אגב כך תשובות פרטיות ואישיות לשאלות מרתקות דוגמת "מהו האחר בשבילי?" "מהם היחסים ביני ובין האחר?" ואולי העמוקה בשאלות "מי אני?".
ד"ר שלמה מנדלוביץ' הוא פסיכיאטר ופסיכותרפיסט, מנהל המרכז לבריאות הנפש "שלוותה", מורה וחוקר בתוכנית לפסיכותרפיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. ספריו הקודמים שראו אור ("נפש במרחק נגיעה", "על הסדר החברתי של העצמי-ים המרובים", "אני, יחיד, רבים מרחב תוכן וסדר בעולם העצמי-ים המרובים") עסקו ביחס שבין הפסיכותרפיה לבין האישי והחברתי.
*ההרצאה ללא עלות אך מותנית בהרשמה מראש ועל בסיס מקום פנוי