<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שירן ריקת ב - 06/08/2017 23:22:57

החבר שלי סובל מאחר ואיני מעוניינת לעיתים קרובות בסקס. לא ידוע לי על בעיה גופנית. החדירה לפעמים כואבת. לוקח לי זמן להיכנס לאוירה. כשאני בפנים אני נהנית מאוד. יש לי בעיית מוסחות ולפעמים תוך כדי הנאה אני פתאום כבר לא מרוכזת ולא בא לי להמשיך ואני הופכת סובלת. החדירה כבר לא נעימה לי. מה יכולה ליהיות הסיבה? למי צריך לפנות? דחוף

תשובה: אי רצון לקיום סקס עם בן הזוג
    נכתב ע"י סיון סובול ב - 07/08/2017 19:07:15

שלום שירן,

יחסי מין הם דבר מורכב מאוד מפני שהם נוגעים בסוגיות רבות, כמו היחס שלנו לגוף ולדימוי הגופני שלנו, יחסינו לצרכים שלנו ולסיפוקם, היחס שלנו לקשר אינטימי ולתלות באדם אחר, דרך של תקשורת בינינו לבין בן הזוג, פגיעות וחשיפה, דחפים ותשוקות ועוד. יחסינו למין מושפע גם מחוויות העבר שלנו, ממערכת היחסים הנוכחית ועד כמה אנו חשים בטוחים ונינוחים, רמות הסטרס הכללית שלנו בחיים, וכמובן שמושפעים גם מהיבטים פיזיולוגים כגון כאב בעת חדירה וכו'. חשוב לציין כי נשים רבות מתמודדות עם שאלות ותחושות דומות לשלך. המיניות היא דבר שמבשיל ומתפתח לאורך השנים ולכן ברור ומובן שהדבר מעסיק אותך. משמח לשמוע שאת מצליחה לחוש הנאה תוך כדי בתנאים הנכונים. על מנת להבין מה קורה לך באותם רגעים של מוסחות, אובדן העניין והסבל, אני ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי. בטיפול ניתן לחשוב ולהבין מה יכולה להיות הסיבה לתחושותיך וכיצד את יכולה להבין יותר טוב את מה שקורה לך (כאמור, התחושות שלך יכולות להיות קשורות לנושאים רבים וזה דורש בירור והיכרות איתך). אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול מיני, אצל מטפל/ת שמתמחים ספציפית בנושא (פסיכולוג קליני או עו"ס קליני שעברו הכשרה בטיפול מיני). גם טיפול כזה יכול לעזור להבין את מה שקורה לך. טיפול יכול לעזור לך להבין טוב יותר למה התחושות שאת חווה קשורות וכיצד ניתן לעודד תקשורת טובה עם בן הזוג ולייצר את התנאים שיאפשרו לך הנאה.

שיהיה בהצלחה,
    סיון

אנשי מקצוע ומכונים

עדי אלחדף

עדי אלחדף

רמת גן
מיה שגיב

מיה שגיב

תל אביב - יפו
שנהב שטיין

שנהב שטיין

תל אביב - יפו