הי ליטל,
אני רוצה לשתף במקרה שקרה לי ולהתייעץ
אני הייתי בטיפול עד לפני כמה חודשים, עקב פגיעה מסויימת שעברתי בילדותי. היא לא הייתה פגיעה חמורה, אבל כנראה שהשפיעה עליי מבחינת ההתפתחות שלי ולטיפול הגעתי בשל קשיים במגע עם בעלי.
בכל מקרה, בתקופת הטיפול בערך לפני 7 חודשים, הרגשתי צורך עז לספר לקולגה בעבר על כך שעברתי פגיעה. מאז שסיפרתי לה התביישתי ממנה כל כך שלא הייתי מסוגלת לדבר איתה וגם לא להיישר מבט. היא נפגעה וכעסה עליי עד שיום אחד היא התפרצה עליי בצורה מאוד אגרסיבית במשרד. היא טענה כלפיי שיש לי בעיות ושאני חייבת טיפול, שהיא אינה חברה שלי ושאין לנו כלל על מה לדבר. כינתה אותי אנטיפתית ולא נחמדה. אני נפגעתי עד מאוד ואפילו רצתי לבכות בשירותים.
מאז ועד היום אני לא מסוגלת להסתכל או לדבר איתה. ומדובר במישהי שממש יושבת לידי. היא אפילו סיפרה לבנות אחרות על התקרית ואני חשה אי נעימות מאוד גדולה. ניסיתי לכתוב לה מכתב ולהסביר לה שאלו קשיים שלי והם אינם קשורים אלייה. היא טענה שמכתב לא מדבר אליה, ניסינו להשלים והייתה לנו שיחה פנים מול פנים, אך גם אחרי השיחה אני חסרת כל מסוגלות להיות איתה בקשר מילולי.
איני שונאת אותה, להיפך, אני משוועת להשלים ולדבר איתה , אך אין לי כל יכולת לעשות זאת. אני אוהבת אותה מאוד. ובינתיים היא כועסת ואני נתפסת בעיניי כולם כאנטיפתית ורעה שאינה מסוגלת לסלוח ולהשלים.
שלום לך.
אני רוצה להתייחס לדברים שכתבת בשני רבדים.
ברובד של הקשר עם הקולגה, נשמע שעשית מאמצים רבים להסביר מדוע את מתקשה להיות בקשר כרגע. תמיד אפשר לעשות ניסיון נוסף, אולי כנה ופתוח יותר אם את מרגישה שיש בכך טעם, אבל בסופו של דבר אין לך שליטה על תגובתה של הקולגה ואם אין לה יכולת להבין ולהיות סבלנית לקושי שלך, אני לא בטוחה שאפשר לעשות משהו בנידון, עם כל הכאב הכרוך בכך.
ברמה אישית יותר, אני חושבת שעוצמת הבושה וה"שיתוק" שאת חווה סביב הנושא עשויה להעיד על כך שעיבוד הנושא עוד לא הסתיים. פגיעות רבות, גם פגיעות שאולי נתפסות על ידך כלא חמורות, מטלטלות ומזעזעות את הנפש ומייצרות חווית חוסר אונים ובושה קשה. ייתכן שהיבטים אלו עדיין לא עובדו עד תם בטיפול, ולכן באים לידי ביטוי בקושי שעולה מול הקולגה. במובן זה, אני חושבת שכדאי לשקול חזרה אל הטיפול כדי להשלים את עיבוד הפגיעה שחווית ולשחרר אותך מהשפעותיה. ייתכן ועיבוד נוסף גם ישפיע על הקשר עם הקולגה ובכלל- על יכולתך לחוות את הפגיעה שחווית כפחות מביישת, ולתקשר אותה באופן נוח יותר מול אחרים.
ליטל