שלום רב, שמי עמית, אני בן 33 מהצפון. ב5 החודשים האחרונים אני גר בקיבוץ הרדוף ונמצא במסגרת שיקומית נפשית העונה לשם חירם. כחלק מתהליך השיקום, אני נדרש לגור בקהילה עם מתמודדים נוספים, לתפקד (קרי: עבודה), השתתפות בחוגים ועוד. יכול להיות שהשאלה/בקשה שלי תשמע מוזר: מעבר לסיוע ולתמיכה שאני מקבל במסגרת חירם, יש בי רצון לעזור לעצמי לבד וללא עזרה חיצונית. אני בעצם מחפש כלים שבאמצעותם אוכל לקדם את עצמי בנוסף לשיקום. לדוגמא: פירוש חלומות (כלי שלצערי איני יודע איך להשתמש בו). דוגמא נוספת שלמדתי ממטפל: ניתוח התנהגות. מה שאני מנסה לומר בשורה התחתונה זה שאני רוצה לעזור לעצמי מעבר לעזרה שאני כבר מקבל, ולצד הסיוע מחירם והתהליך השיקומי אני רוצה שיהיו לי כלים משלי שאוכל להסתייע בהם על מנת להתמודד עם קשיים כאלו ואחרים, לפתור בעיות או קונפליקטים בתוכי ועוד. הבקשה שלי בעצם היא ללמוד כלים חדשים, באמצעותם אוכל לעזור לעצמי בנוסף לעזרה שאני כבר משתמש בה. תודה רבה, עמית
שלום עמית,
אני מעריכה את מאמציך ואת רצונך לקחת לידיך ולהוביל את תהליך השיקום שלך.
אתה מדבר על רכישת יכולות ומיומנויות רגשיות ומשמעותיות, ונדמה לי ששני כיוונים יוכלו לעזור. ראשית, במידה ואינך מקבל טיפול פסיכולוגי פרטני אני חושבת שכדאי לפנות לטיפול, מאחר והוא מסייע ברכישת יכולת להתבוננות פנימית שהיא אחד הכלים היעילים ביותר להתמודדות עם מצבים בין אישיים, רגשות קשים וקשיים המתעוררים בחיי היום יום. כמו כן, ניתן להיעזר בקריאת ספרים העוסקים בפסיכולוגיה- החל מספרי עזרה עצמית ועד לספרים העוסקים בתחום אשר אינם מציעים למידת טכניקות ישירה, אבל מסייעים בהרחבת היכולת לחשוב על עצמך, להבין קשיים שונים ולהכיר את הנפש. כמעט בכל חנות ספרים ניתן למצא היום מדור ספרים עשיר ממנו תוכל לבחור בהתאם לתחומים שמעסיקים אותך.
בהצלחה בתהליך,
ליטל