שלום,
שמי אופיר אני בת 25 נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר שנה וחצי אצל פסיכולוג מדהים, שיש לי חיבור אמיתי איתו.
לאחרונה אני מרגישה שהטיפול ״נתקע״ ואין לי שום טענות כלפיו, אני פשוט זו שלא מצליחה להפתח ולדבר על דברים שקשים לי באמת, אני מרגישה שאני מבזבזת חמישים דק׳ על להתחמק מנושאים, וזה חזק ממני!
אני בתקופה מאוד מבלבלת, לא מוצאת כיוון בחיים והדבר היחיד שהצלחתי להתמיד בו בשנתיים האחרונות זה הטיפול, וכמו שזה נראה זה לא הןלך להחזיק הרבה זמן אם אני לא אתאפס על עצמי ואתחיל לשתף פעולה.
תמיד לפני הפגישות אני רושמת לעצמי נושאים שארצה לדבר עליהם, אבל כשאני מגיעה לטיפול אני פשוט נחסמת ומשקרת לגבי מצב הרוח שלי וכדומה.
מוצאת את עצמי יושבת בטיפול ואוב הזמן יושבת ובוהה ולא משתפת פעולה, לא מצליחה לתת לו לטפל בי .
איך אפשר להתגבר על הקשיים האלה בטיפול ולהצליח להחשף באמת? איך מתגברים על המבוכה? על הקושי לבכות מול אנשים? אני רוצה שינוי, באמת ואני מאמינה שנפלתי על האדם הנכון, אבל יש משהו שמונע ממני ״להתפרק״ מולו.
שלום אופיר.
טוב לשמוע שאת בקשר טיפולי מוצלח וחזק. תקיעויות מהסוג שאת מתארת עשויות לנבוע מגורמים שונים- קושי להיכנס לאזורים נפשיים חדשים, פחד משינוי, התעוררות גם של תחושות פחות חיוביות כלפי המטפל וכן הלאה. כדי להצליח לזוז מהתקיעות ואף ללמוד ממנה, כדאי להעלות מול המטפל את תחושת התקיעות ולנסות לבדוק ביחד את מקורה. את מתארת כיצד את מנסה להתגבר לבד על התקיעות (דרך כתיבת נושאי שיחה למשל), אבל בדרך כלל קשה מאוד לזוז מתקיעויות כאלו לבד, ויש צורך בעבודה משותפת ומעמיקה. לכן, עם כל הקושי שכרוך בכך, אני חושבת שחשוב לשתף את המטפל בתחושת התקיעות ובקושי לשתף, ולראות לאן השיח יקח אתכם.
ליטל