<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י פסיכולוגית-קלינית-לעתיד ב - 14/03/2018 16:30:04

היי,

אני מתעניינת בתחום האבחון הפסיכולוגי ושוקלת ללמוד במסלול הארוך ארוך מאוד של פסיכולוגיה קלינית. המטרה שלי היא בסופו של דבר לעסוק באבחון פסיכולוגי.

השאלה שלי - מי הצרכנים הגדולים של אבחון פסיכולוגי?
    שמעתי על מכונים כדוגמת אדם מילוא שיעודם לעזור בתהליך גיוס עובדים.

איזה עוד חברות גדולות\מכונים קיימים בארץ ובעולם ולאיזה מטרות? (פרטי? ממשלתי?)

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור

ש

תשובה: מי הצרכנים של אבחון פסיכולוגי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 15/03/2018 07:45:48

שלום ש.
    כדאי להבחין בין שני כיוונים אבחוניים מרכזיים בארץ: התחום של אבחון תעסוקתי ןהתחום של אבחון פסיכודיאגנוסטי. אבחון תעסוקתי כולל גם חלקים מהאבחון הפסיכולוגי אך בעיקר אבחון שהדגש שלו הוא ההקשר התעסוקתי של מיון והתאמה בין עובדים פוטנציאלים למעסיקים.אלו האבחונים שמועברים בחברות כמו אדם מילא, קינן שפי ומכונים דומים. אם זה הכיוון המרכזי שמושך אותך, כאי לברר האם המסלול הקליני הוא המתאים לך, או דווקא המסלול של פסיכולוגיה ארגונית-תעסוקתית.
    התחום של אבחון פסיכודיאגנוסטי הוא התחום שמתמקד באבחון אישיותי מעמיק הנוגע באלמנטים כמבנה אישיות, הגנות, דפוסי יחסים מופנמים, אבחנה פסיכיאטרית ע"פ ה-DSM וכן הלאה. זהו אבחון שניתן להעביר בקליניקה פרטית, אך בדרך כלל הוא משמש מוסדות חינוכיים וטיפוליים. כדאי לשים לב גם לכך שמוסדות טיפוליים כמו מרפאות לבריאות הנפש מציעות אבחון הן לבוגרים והן לקטינים, אך בשורה התחתונה מרבית האבחון הפסיכודיאגנוסטי מועבר כיום לילדים ובני נוער, במצבים בהם מתעוררת שאלה לגבי מקור קשייהם ולגבי הכיוון הטיפולי המתאים להם.אם זה הכיוון האבחוני המושך אותך, המסלול הקליני הוא אכן המסלול המתאים. לצד זאת, חשוב לקחת בחשבון שהמסלול הקליני שם דגש רב לא רק על אבחון אלא גם על טיפול.

בהצלחה,
    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אלון בנרי

אלון בנרי

חיפה
נוי ברגר

נוי ברגר

הרצליה
רויטל זילברמינץ

רויטל זילברמינץ

הוד השרון