<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י לינה ב - 18/06/2018 14:47:01

אני בת 45 נמצאת בזוגיות עם גבר בן 54. הוא מאשים אותי ועוזב אותי כל פעם מהסיבה שהוא מאמין שאני מנהלת קשר טלפוני ומפגשים עם אחיינו בן 36 רווק. בחיים לא ניהלתי שום מערכת כזאת ובטח לא לבגוד וכו'. נסיתי אין ספור פעמים להסביר אך תמיד הוא רוצה את אותו דבר שאגיד לו אמת ושאודה במעשים שלי. כבר הסכמתי ללכת איתו למכונת אמת שרק ירגע אך לצערי הוא לא רוצה ואומר שאני אשקר גם שם. האם לוותר ולהניח לקשר הזה או להילחם?יש לציין שנושא הקנאה לפני אחיין היה עם גברים אחרים שאני עובדת.
    תודה על התשובה יעוץ...

תשובה: קנאה בזוגיות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 19/06/2018 16:02:31

שלום לינה.
    קנאה בזוגיות נובעת בדרך כלל מגורמים רגשיים לא מודעים כמו פחד מנטישה, חוסר ביטחון, תחושת חוסר ערך וכן הלאה. לכן, במרבית המקרים הנטייה לקנאה אינה נעלמת ואינה מתמתנת מבלי שהאדם המקנא יקח עליה אחריות, יכיר בכך שהיא מוגזמת ויפנה לטיפול.
    במידה ואת רוצה לשמור על הקשר ולשפר אותו, כדאי לפנות לטיפול זוגי בו בן זוגך יוכל אולי להתחבר לכך שהקנאה שלו מוגזמת והרסנית לקשר, ויטפל בה בהתאם.
    חשוב לי להדגיש שבמידה והקנאה מלווה באלימות פיסית, רגשית או מילולית, יש סיכוי סביר שאת בסכנה להיפגע בקשר ובמקרה זה כדאי גם לך לפנות בהקדם לייעוץ כדי להבין את מצבך וכיצד ניתן לסייע.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

דפנה מטרי

דפנה מטרי

שילת
מורן בן גל

מורן בן גל

גדרה
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
עירית בן ניסים