<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י שמשון ב - 20/06/2018 21:52:45

שלום
    מאז החלו הפרעות חרדה אצל אשתי, הפכתי להיות "רווק" אומלל. החיים שלי כבר לא חיים, כבר אין לי את מי לחבק ולספר לו את חוויות יומי בכל סוף יום. האישה שצמחה לצידי נובלת.
    התחתנו לפני 4 חודשים והחתונה הייתה שמחה מאוד והחיים שאחרי היו בסדר גמור עד שלפני כחודש וחצי היא נכנסה לחדר המקלחת למשך 4 שעות אך לא הצליחה להתקלח (לא ידוע בברור ממה זה נגרם לטענתה אך ככל הנראה חוותה הפרעות חרדה מתוך לחץ של לימודים ועבודה). מאותו יום, היא חדלה ללכת לעבודה ולהיות זמינה בטלפון. בימים שאחרי היא יצאה רק בצוהריים מהמיטה וכמה ימים אחרי, לאחר שאמה הגיעה לראות מה קורה איתה, היא חזרה לבית הוריה ולמעשה עברה לגור שם מאז מבלי להתייעץ איתי בטענה שאני לא יכול להיות איתה בצורה ממושכת ביומיום עקב הלימודים והעבודה שלי ושהיא לא רוצה להיות נטל עליי (אני אמנם עמוס אבל כן יש לי זמן סביר בשביל קיום מערכת זוגית נורמלית). בנוסף, בהזדמנות אחרת סירבה להעלות לדירה והחלה לבכות. כיום כדי לדבר איתה אני נאצץ להתקשר לאמא שלה או לטלפון הביתי בבית הוריה.
    היא צורכת ציפרלקס וובן (האחרון לפעמים). מהטיפולים (NLP ועוד משהו) שהיא כרגע עוברת נודע לי ממנה שככל הנראה יש לה OCD והפרעות חרדה. אני שם לב שבאמת יש כל מיני סימנים שמחברים את הפאזל (אין סמרטוטים על השיש, היא מתיישבת באוטו רק על סדין וטוענת שהמושב מלא אבק למרות שהוא במצב סביר, היא הייתה מעבירה מגב בבית כמעט כל פעם אחרי החזרה הבייתה, מתקלחת לא מעט זמן, לא מוכנה לשבת בחצר אלא אם כן זה מפגש משפחתי, לא מורידה אף פעם את הפח, זורקת לסל כביסה את התחתונים והמכנסיים כאשר התחתונים מולבשים בצידם החיצוני של המכנסיים למרות שביקשתי ממנה להפריד)
    במשך התקופה שגרנו ביחד לפני החתונה (שנתיים וחצי) כלל לא הייתי מודע להתנהגות יוצאת דופן ברמה כזאת. אני מתגעגע לאיך שהייתה בעבר אבל מנסה גם לא להיקשר יותר מידי.

שאלות:
    1. האם בחורה כזאת יכולה לחזור לעצמה ל100%?
    2. האם כדאי להמשיך את הזוגיות? איך אני יכול לעזור לה במידה ואני רוצה להמשיך את הזוגיות?
    3. האם כדאי להתגרש? מה עליי לעשות במידה ואני רוצה להתגרש?

תודה רבה ובריאות לכל עם ישראל

תשובה: אשתי סובלת מהפרעות חרדה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 21/06/2018 20:34:07

שלום שמשון. אני מבינה שאשתך מתמודדת עם משבר רגשי אשר משפיע גם על תפקודה הכללי וגם על תפקודה במערכת היחסים ביניכם. אין לי אפשרות לנבא עד כמה מצבה ישתפר על סמך הדברים שכתבת בלבד, ולכן אני חושבת שכדאי לבדוק איתה האם תהיה מוכנה להזמין אותך לשיחה עם המטפל שלה כדי לשמוע יותר על מצבה ועל טיב הקשיים מהם היא סובלת. במקביל, מאחר ומשבר נפשי של אחד מבני הזוג תמיד משפיע גם על בן/בת הזוג השני/ה, אני מציע שתשקלו את האפשרות של ייעוץ זוגי שיסייע לכם להבין איך להתמודד עם המצב המשברי שאתם בתוכו. במסגרת ייעוץ מסוג זה תוכלו ללמוד כיצד להתמודד כזוג עם המצב המשברי, ואתה תקבל בעצמך את התמיכה לה אתה זקוק ותוכל להבין יותר האם תוכלו לשרוד את המשבר כזוג. ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

טובה ישראלוב

טובה ישראלוב

קרית מוצקין
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
מיכאל בזל

מיכאל בזל

ירושלים
דפנה מור

דפנה מור