היי אני בת 25 ולפני 3 שנים סיימתי קשר של שנתיים עם בן זוג רכושני, קנאי שהיה מרבה לקלל אותי ולהשפיל אותי.. הוא היה טוען שאני בוגדת בו ובעצם מסתבר שהוא היה זה שבוגד מהצד . היינו גרים ביחד ועם הזמן הוא גרם לי לנתק קשר עם החברות והרחיק אותי מהמשפחה שלי.
הוא כפה את עצמו עליי רבות גם שלא היה לי כוח והייתי עייפה ומתחננת שיפסיק.
אחרי תקופה של שנתיים הוא נפרד ממני, הייתה פרידה קשה, להורים לקח זמן לקבל אותי חזרה לבית והחברות רק בשנה שעברה הסכימו לחדש את הקשר.
עברתי תהליך ארוך עם עצמי כדי להתרומם חזרה על הרגליים ורק לאחרונה נכנסתי לקשר חדש עם בן זוג מקסים ונפלא .. הבעיה שעדיין נשארו לי 'טראומות' מהעבר, לפעמים יוצא לי להתפרץ עליו רק כי חשבתי שהוא נוגע לי בפלאפון האישי שלי וחודר לי לפרטיות כמו הבן זוג לשעבר. הרבה פעמים הוא מרגיש שאני סגורה איתו והוא צודק משהו בי לא משתחרר למרות שאני מאוד רוצה !! קשה לי להחזיר לו כשהוא אומר שהוא אוהב אותי בדרך כלל אני רק מחייכת בחזרה למרות שטוב לי איתו!! אני פוחדת שמתישהו הוא יתייאש שאני לא נותנת לו את מה שהוא נותן לי ויפרד ממני. אני מרגישה שהקשר הקודם כמו צלקת שנסחבת איתי לכל מקום ואני לא יודעת איך להשתחרר ממנה . מה אפשר לעשות??
שלום מאי.
נשמע שהקשר שחווית היה קשר מתעלל ופוגע ובמובן זה לא מפתיע שהחוויות שחווית בו מלוות אותך גם לקשר החדש. במרבית המקרים הבחירה להישאר בקשר כל כך פוגע והרסני, וקשיים נוספים בתחום הזוגי, נובעים מגורמים רגשיים לא מודעים.
לכן, ולאור התעוררות הקשיים בקשר הנוכחי, אני חושבת שכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע לך לעבד את החוויה שעברת ואת גורמי הקושי בתחום הזוגי. אני מאמינה שטיפול יוכל הן לשחרר אותך מצללי הקשר הקודם שפוגעים בקשר הנוכחי והן להבין ולחזק את הגורמים הרגשיים שתחת הקשיים.
ליטל