הייתי בטיפול אצל פסיכולוגית עקב דיכאון. היום שזה כבר מאחורי אני מרגישה שאני עדיין זקוקה למפגשים . לא באותה תדירות אבל אחת לשבועיים שלושה . הפגישות האלו עוזרות לי לסדר את הראש גם אין תמיד בעיה קונקרטית . אני פוחדת שזו מעין התמכרות מצד אחד אבל מצד שני זה עוזר כל כך . מה עושים ?
שלום לך.
דיכאון פורץ בדרך כלל על רקע גורמים רגשיים ובין אישיים משמעותיים ובהתאם, במקרים רבים גם אחרי שהדיכאון מנוטרל באמצעות הטיפול, הגורמים הרגשיים והבין אישיים שהביאו לפריצתו עדיין נוכחים במידה כזו או אחרת בנפש. במובן זה, יש סיכוי סביר שהצורך להמשיך להגיע לטיפול גם כאשר הדיכאון מאחוריך הוא ביטוי לצורך להמשיך לגעת באזורים הנפשיים המצריכים עיבוד רגשי. טיפול יכול לא רק לנטרל סימפטומים רגשיים אלא גם להביא לשינוי מבנים אישיותיים, תפיסות ונטיות רגשיות אשר פוגעים באיכות החיים ולכן יכול לתרום לך בצורה משמעותית גם כאשר אין סימפטום פעיל כמו דיכאון.
לצד זאת, אני חושבת שכדאי להעלות את החשש מפני תלות ואת ההתלבטות לגבי המשך הטיפול מול המטפל/ת- במקרים רבים ההתבוננות המשותפת בתחושות מקלה ומסייעת בקבלת החלטה שלמה יותר לגבי המשך הדרך הטיפולית.
ליטל