<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י לילך ב - 11/09/2018 23:34:59

היי, אני בת 31 מוכשרת ומצליחה ואני עשיתי חושבים במהלך חג ראש השנה.
    הגעתי למסקנה שרוב החברות שלי הן חסרות ביטחון, או דימוי עצמי נמוך.
    אני זו שמסייעת ומחזקת אותן ואין לי כמעט חברות נורמליות. אמנם, יש מעט נורמליות , אבל העיקר הן חברות כמו שציינתי מעלה. אציין, כי מטבעי אני מאושרת שאני שולטת ונחשבת טובה מאשר שאר החברות הנחותות והרגשה זו נפלאה.
    אשמח לדעת אם זה מעיד על עצמי משהו? מדוע אני מתחברת דווקא לחברות כאלו?
    אילו השלכות יכולות להיות למצב כזה?

שלום לילך.
    נדמה לי שהצעת מחשבה מעניינת ורגישה לגבי הסיבה לבחירת חברות שהן "פחות מוצלחות" ממך- תחושת הכוח והעליונות שמתאפשרת בקשרים אלו. בחירות מסוג זה מעידות בדרך כלל על קושי מסוים סביב נושא הערך העצמי, ועל התגוננות מפניו דרך יצירת סביבה אשר מונעת "גירוי יתר" של הנושא הכאוב.
    השאלה האם ואילו השלכות יכולות להיות למצב זה תלויה בגורמים רבים אשר המרכזיים ביניהם בעיני הם עד כמה את מסוגלת ליצור קשרי חברות (ואגב, גם זוגיות) אמיתיים ועמוקים, ועד כמה ההתגוננות מפני נושא הערך העצמי פוגעת בתפקודך (למשל, האם יש לך קשיים בין אישיים במקום העבודה או בתחום הזוגי, האם את מנותקת רגשית, האם את פרפקציוניסטית ו/או "נופלת" סביב כישלונות או ביקורת וכן הלאה).
    במילים אחרות, נושא בחירת החברות כשלעצמו לא חייב להיות בעל השלכות שליליות בהכרח, אך כדאי לשים לב האם הוא יושב על קושי רגשי אשר יש לו השלכות משמעותיות על חייך. במקרה זה, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע בעיבוד וטיפול בנושא.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

שנהב שטיין

שנהב שטיין

תל אביב - יפו
מיה שגיב

מיה שגיב

תל אביב - יפו
יערה גרוס

יערה גרוס

תל אביב - יפו
נעה פרץ זוהר