יש לי חברה שאני רוצה לנתק איתה קשר, איך עושים את זה? היא שאלה אותי פעם אחת למה אני לא עונה לה יותר והסברתי לה שאני לא מעוניינת בקשר איתה. היא לא מבינה את זה, קנתה לי מתנות והיא ממשיכה להתקשר אליי כל יום אפילו שאני לא עונה, היא ממשיכה וממשיכה להתקשר ואפילו מתקשרת לאמא שלי לומר לה שאני לא עונה לה. לי זה נמאס, איך אפשר לגרום לה להפסיק?
תודה
שלום יעל. יתכן שהקושי של חברתך לשחרר את הקשר הוא חוסר ההבנה שלה לגבי הסיבה לניתוק. מעבר לכך, אם היה ביניכן קשר משמעותי אני חושבת שיש משהו הוגן במתן הסבר כנה- אך רגיש- לסיבות שהביאו אותך לסיים את הקשר. יתכן שהסבר כזה גם יסייע לה להבין, לקבל ולשחרר אותך. את יכולה לכתב לה מכתב יפה ומכבד ולהסביר בכנות, ואז גם לה אולי יהיה קל יותר לכבד את הבחירה שלך. איני יודעת מה גילך, אך במידה ושתיכן עדיין נערות, ובמידה וגם לאחר מתן הסבר החברה תמשיך "לחזר" אחרייך, את יכולה לבקש את עזרתה של אימך- לבקש שתיצור קשר עם אמה של החברה ותבקש את עזרתה בעדינות. בכל מקרה, חשוב שכל התהליך יעשה ברגישות ועם כמה שפחות פגיעה- גם אם אינך מעוניינת בקשר-וזו זכותך- כדאי וראוי "להיות בן אדם" ולסיים בצורה מכבדת וכמה שפחות פוגעת, ולהקפיד שאת לא פוגעת, מבזה או לועגת לחברה-לשעבר בפני בנות אחרות. ליטל