<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

  • נכתב ע"י רעות ב - 20/10/2018 11:43:19

    אני נמצאת בטיפול קרוב לשנתיים. וקשה לי להפסיק . אני מרגישה שהפגישות ממש עוזרות לי . עושות לי הרבה סדר בראש. עם זאת אני חוששת שיש מעין תלות שפתחתי ואולי בגלל רגשות שאני מפתחת כלפי הפסיכולוג.
    בוודאות אני לא נמשכת אליו אבל האינטימיות הזו גורמת לי לחשוב או יותר או לרצות שיהיה משהו מעבר שברור לי שזה לעולם לא יקרה. איך גורמים למחשבות האלו להפסיק ? כי אולי ברגע שיפסיקו אני יעמוד על הרגליים בזכות עצמי

    תשובה: התאהבות בפסיכולוג
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 20/10/2018 18:38:21

    שלום רעות.
    קשר טיפולי הוא קשר טעון ומורכב אשר לא פעם משתחזרות בו חוויות ודינמיקות הרלוונטיות ליחסי העבר עם דמויות משמעותיות. בהתאם, נושא התלות והאהבה הם נושאים רגישים אשר מתעוררים לא פעם בקשר הטיפולי. לכן, אני חושבת שהמטרה אינה להפסיק את התחושות והתהיות שמתעוררות בך אלא להיפך- לתת להן מקום בטיפול ולהתבונן עליהן כעל חלק (חלק חשוב!) מהתכנים שאת מביאה לטיפול. במרבית המקרים, שיח כנה עם המטפל על הרגשות שמתעוררים כלפיו מאפשר התבוננות על רבדים נפשיים ובין אישיים חשובים, ויכול לקדם בצורה משמעותית את התהליך הטיפולי.

    ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

מרב אוטנזוסר

מרב אוטנזוסר

הרצליה
יחיאל שפירא

יחיאל שפירא

עמק חפר
מירב ירושלמי

מירב ירושלמי

תל אביב - יפו
ירון זיו

ירון זיו

רמת גן
אילנה בוניאל כליפא

אילנה בוניאל כליפא

מודיעין-מכבים-רעות
דבורית נורמן

דבורית נורמן

בנימינה-גבעת עדה
יסמין מגיד

יסמין מגיד

כפר החורש
גוני סירוטה

גוני סירוטה

תל אביב - יפו