<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י קשיים בטיפול ב - 29/10/2018 15:35:32

שלום ליטל:
    אז ככה אני נמצא בטיפול קרוב לחצי שנה,
    הבעיה היא שאינני מצליח לדבר במהלך כל הפגישה.
    הפגישה מתחילה ואני מרגיש כאילו הגוף שלי נכנס לסוג של ״טרנס״ ופשוט מסרב לשתף פעולה, אינני מצליח להוציא אף לא מילה אחת.
    העיניים שלי לא מצליחות ליצור קשר עם העיניים של המטפל, בתוך תוכי אני מתאמץ בכל הכוחות שלי מה שגורם לי להתשה פיזית.
    אני רוצה לספר, לשתף את המטפל אבל נראה כאילו הגוף שלי לא מוכן לשתף איתי פעולה.
    המטפל ניסה הכל: תקשורת דרך הפלאפון, מכתב אבל משהו לא מצליח לשחרר.
    מרגיש כאילו הגוף שלי קשור והקשירה רק מתהדקת סביבו, אני לא יודע מה אני יכול לעשות.
    האם המטפל הוא הבעיה או אני?

תשובה: תמיר
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 29/10/2018 20:34:26

שלום תמיר.
    באופן טבעי, קשה "לאבחן" ולומר מהצד מה מקור הקושי, אך אני נוטה להניח כי התקיעות בטיפול נובעת משילוב בין הקושי שלך להיחשף ולהביא את התכנים לבין הדינמיקה הספציפית אשר נוצרה עם המטפל הספציפי. לכן, קשה מאוד לנבא מה יקרה מול מטפל אחר. מאחר ואתה כבר נמצא תקופה ממושכת עם המטפל הנוכחי, ובהנחה שכבר הקדשתם מחשבה רבה לגורמים שמונעים ממך לדבר, אני מציעה להעלות מול המטפל את האפשרות לטיפול אחר (אולי בשיטה אחרת) ולחשוב איתו על הכיוון הזה. יתכן ותבינו יחד שהטיפול הנוכחי אינו נכון עבורך ויתכן שדווקא עמדה משחררת יותר אשר נכונה להרפות מהטיפול במידת הצורך תוריד את הלחץ והתקיעות ותאפשר לכם לנהל דיאלוג נינוח יותר, שאולי יוביל גם לעלייתם של נושאים נוספים.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

ד"ר טליה פייצ'יץ'-אייזן

עמק חפר
פזית רון

פזית רון

בת חפר
דפנה מטרי

דפנה מטרי

שילת
ד"ר עדן וייס שדה