<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י לילך ב - 02/12/2018 12:23:37

היי, אני בטיפול פסיכולוגי כחצי שנה. אני תוהה מהי דרך הטיפול הנפוצה בפוסט טראומה (שלא על רקע מיני) , האם נהוג לשחזר במהלך הטיפול את המאורע שגרם לפוסט טראומה, או שלהיפך, נהוג שלא לדבר על האירוע הטראומטי, על מנת שלא לעורר את החרדות ואת הטראומה מחדש?
    ובטראומה על רקע מיני, האם יש דרישה או צורך לפרט בדיוק מה אירע במהלך הטראומה המינית? כלומר, האם יש לפרט בדיוק את הפרטים המיניים שקרו, או שפוסחים על השלב הלא נעים הזה?
    תודה לך...

תשובה: הי דרך הטיפול הנפוצה לפוסט טראומה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 02/12/2018 14:47:45

שלום לילך.
    ישנן שיטות רבות לטיפול בפוסט טראומה, כאשר מידת ואופן הפירוט של חווית הטראומה (מינית או לא מינית) משתנה בהתאם למודל הטיפולי ולצרכי המטופל. עם זאת, במרבית המקרים יש צורך בכניסה מפורטת לחוויה הטראומטית. זאת, משום שהטראומה בהיותה אירוע בלתי נסבל וקיצוני נוטה "להירשם" בעיקר בגוף-נפש ולא באזורים הרציונליים-מילוליים יותר, ולכן היא ממשיכה לייצר סימפטומים חוזרים המבקשים לספר באופן מילולי וברור יותר את סיפור הטראומה כל עוד היא לא מעובדת באופן הרגשי-מילולי המתאפשר בטיפול.
    לצד זאת, חשוב לי להדגיש כי באף מודל וקשר טיפולי המטופל לא אמור להיכנס לפרטים לפני שהוא חש מוכן ורוצה בכך. המטרה האחרונה של טיפול היא לשחזר את חווית הכפייה וחוסר אונים הנלווית לטראומה ולכן כל חשיפה ופירוט יעשו רק בהסכמת המטופל ומרצונו.

מעבר לכך, אם יש לך חששות ותהיות בנושא אני חושבת שכדאי מאוד לשתף בהם את המטפלת.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אנאל מורי-הופמן

אנאל מורי-הופמן

רעננה
אהוד עינת

אהוד עינת

תל אביב - יפו
ד"ר עדן וייס שדה

ד"ר עדן וייס שדה

קרית אונו
דור אבירם