שלום רב אימא שלי במצב בריאותי ונפשי לא טוב יש לי שתי ילדים בעל מקסים משפחה מקסימה עברו חמישה חודשים מאז אני מנסה להלחם בכאב במחשבות ובתחושות בתוך תוכי "אני מתה" קשה לי לראות את אימא שלי במצב כזה לא יודעת מה לעשות חוסר אונים משתדלת להיות חזקה אבל קשה גם האחיינית שלי מאושפזת כרגע בבית חולים ואין כוחות אני עובדת מתפקדת למרות הכל בבית אך אני מרגישה כאב רב מה עושים?
שלום ללי.
מחלה של אדם קרוב כמו אם היא אכן אירוע מטלטל שמייצר גם מציאות יומיומית קשה ומאתגרת וגם מפגש עם היבטים רגשיים לא פשוטים (למשל, תחושות של חוסר אונים ונטישה ונושאים הקשורים למערכת היחסים עם האדם החולה). טוב שיש לך משפחה תומכת אך לעתים במצבים אלו צריך תמיכה נוספת ולכן אני מציעה לך לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי. אולי לא קל לפנות בתקופות עמוסות כאלו משאבים לפנייה לטיפול, אך לא פעם הליווי הצמוד בהתמודדות "משתלם" ומקל בצורה משמעותית.
במקביל, כדאי לשים לב שאת שומרת על עצמך בתוך העומס שהמצב בוודאי מייצר- שימי לב שאת אוכלת וישנה מספיק, ושאת מאפשרת לעצמך להיות במגע גם עם החלקים הטובים והבריאים של החיים- המשפחה, מפגש חברתי וכד'. אלו "פתחי אוורור" שיכולים לסייע בנשיאת מצבי מתח מתמשכים.
ליטל