היי ליטל , שמי איתי ,אני לומד ומתעניין בפסיכולוגיה ,מה שמביא לכך שחבר קרוב פונה להתייעץ איתי מידי פעם .
לרוב אני רק מנסה לתת לחבר זווית שונה וראלית להתסכל על הדברים ,אך הפעם אני מתקשה ,וחושש לעשות זאת.
החבר פנה אלי אתמול להתייעץ בקשר לבחורה שעובדת איתו והם התחילו לצאת לפני חודש.
מהתיאור שלו ,הוא מתאר בחורה אינטלגנטית ,חובבת בעלי חיים ,שכיף לדבר איתה והיא לא חוששת לשתף אותו במחשבות שלה .
אם זאת ,הוא העלה כמה דברים שקצת מדליקים אצלי נורה אדומה .
הוא מתאר בחורה שאין לה בעיה לדבר על עצמה ,עם זאת ,היא לא שואלת ולא מתעניינת לשמוע עליו או על הכאב שלו.
הוא מתאר מצב ,שבו הוא מגיע לעבודה שהיא איתו ,ומשמרת שלמה הוא מביע כעס ואכזבה ע״י חוסר בדיבור ותשובות קצרות ,חוסר רצון לעשות ״צחוקים״ שהם בדרך כלל עושים ,להראות לה את כל הסימנים האפשריים שמשהו לא כשורה ,עם זאת היא לא מתייחסת ולא שואלת .
בתיאור שלו הם מגיעים לשיחות מאוד עמוקות לגביה ,שיחות שמראות על אינטימיות ,אבל שוב רק שמדברים עליה ,היא לא מראה שום רצון לשמוע על הצד שלו.
שאלתי אותו האם יכול להיות שהיא לא מעוניינת בו ,הוא אמר שזה לא נראה ככה וכשאר הוא יוזם שיחות או דייטים היא שמחה ומשתפת פעולה .
ומהצד השני, אם הוא לא יוזם ,אין לה בעיה גם לא לשלוח לו הודעה 3 ימים והיא לא תזום שום דייט.
בשורה התחתונה הוא מתאר אדם שלא שם לב אליו בכלל , לא לעצב שלו ,לא לתסתכול שלו ,לא לסיפור שלו .
הנורה האדומה נדלקה לי ששאלתי אותו אם הוא יודע על מערכות יחסים קודמות שלה .
הוא סיפר לי ,על 3 מערכות יחסים ,הראשונה הסתיימה בבגידה וגם השניה ,במערכת היחסים השלישית שהסתיימה לא מזמן הוא מתאר מערכת יחסים אלימה ,בן זוג שמתנתק ממנה לתקופות של שבוע ,תוך כדי שהוא מקלל אותה קללות איומות ואיחולי מוות ,מאשים אותה בחוסר אהבה וחוסר נאמנות ,ואז אחרי שבוע חוזר ומבקש סליחה ,וככה זה חזר על עצמו עשרות פעמים עד שהיא אמרה דיי.
כאמור לרוב אני מנסה להיות עבורו הקול הפחות שיפוטי ,הפחות ביקורתי ,עם זאת הפעם אני חושש מאוד לשמש כקול הזה ,מנגד למרות שאני מאוד מתפתה להגיד לו לנתק קשר בהקדם ,אני מפחד שאני יעשה טעות בהמלצה זאת.
אשמח לשמוע את דעתך.
תודדה מראש.
שלום איתי.
נדמה לי שיותר משאתה שואל על הקשר הספציפי בו נמצא החבר שלך אתה שואל על העמדה הראויה ממנה אתה צריך לצאת לשיח איתו, כאדם, חבר ואולי גם כמי שנתפס כבעל סמכות לאור תחום לימודיך. באופן אישי אני חושבת שעמדה מכבדת היא עמדה אשר משקפת לאחר את מה שנראה, ואולי גם את מה שאתה היית עושה במקומו, אך יוצאת מהנחה שהשימוש שיעשה בזווית הראייה שלך הוא בידיו ולא בידיך. חשוב על הרעיונות וזווית הראייה שלך כעל כיבוד שאתה מגיש לאורח- אתה יכול להציע אך הוא יבחר האם, מה וכמה לאכול. זה לא בידיך אלא בידיו. אני חושבת שהתפיסה לפיה אתה יכול "להגיד לו" ובכך לפגוע בו היא תפיסה ששמה יותר מדי כוח בידיך ו"שוכחת" שניצב מולך אדם בוגר ואוטונומי שמחליט מה לעשות עם הדעות והרעיונות שהוא שומע.
ליטל