שלום,
חיפשתי פורום יעודי ולא מצאתי, אך מקווה שאוכל לקבל מענה כאן. לפני מס' ימים נפטרה סבתא שלי. אחיה שהיה מאד קרוב אליה עודנו בחיים אך הינו אדם מבוגר מאד עם בעיות בריאותיות. לפני מס' חודשים נפטר הסבא ומרגע שנודע לו הדבר הוא קיבל זאת בצורה מאד קשה, איבד את היכולת ללכת ורותק לכסא גלגלים. כעת אנו לא יודעים כיצד לספר לו על אחותו וחוששים למצבו הבריאותי אם ידע על מותה. הוא גר בדירה מעליה ולכן קשה להסתיר את כל האנשים שמגיעים. מלבד זאת הוא כל הזמן שואל שאלות וכבר כמה ימים הוא אומר שהוא מרגיש שמשהו לא בסדר, הוא מסרב לאכול ומבקש שיבדקו מה עם הסבתא. אני חושבת שזכותו לדעת וגם לא ניתן ממש להסתיר זאת. מצד שני ברור לנו שיש סיכון גדול בלספר ולכן אשמח לדעת מה ניתן לעשות במקרה זה. תודה
שלום לך.
את כותבת ברגישות רבה ואני מבינה את הרצון לגונן אך בו זמנית מבינה מדברייך שלא ניתן באמת להסתיר את האובדן ולמנוע את השפעותיו השליליות. למעשה, נשמע שהאח כבר יודע על הפטירה, ברמה כזו או אחרת של מודעות ובמובן זה, אם כל הסיכון הכרוך בכך, אני לא חושבת שיש דרך להימנע מחשיפת האמת ולהיפך- רק כך, אולי, יתאפשר תהליך נורמלי של אבל. לאור זאת, אני חושבת שהשאלה אינה האם לספר אלא איך. אני מתארת לעצמי שיש אנשי מקצוע אשר מעורבים בטיפול בו ולכן כדאי להתייעץ איתם בהקדם ולקבל עצה מדויקת יותר המבוססת על הכרות עם מצבו הפיסי והנפשי ולאחר מכן לספר לו באופן פשוט וכנה, וכמובן להציע לו כמה שיותר תמיכה וליווי בזמן הקרוב. תגובתו והשפעות האובדן עליו אינן בידייך, אם כל הצער והכאב הכרוכים בכך, ובמובן זה אני חושבת שאפשר רק להיות שם איתו באופן הפשוט והחם ביותר שאפשרי.
ליטל