<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י מירב ב - 18/06/2019 11:57:55

שלום בתי בת 17 החלה לעשן לדבריה רק במצבי לחץ
    הדבר נודע לנו ממנה לאבא איתי היא לא שוחחה על העניין ואחר כך מצאתי סיגריות בין חפציה האישיים.
    יש לציין שהיא שומרת את זה בסוד וממה שנראה מרגישה לא נעים מולנו ההורים והאחים .
    היא בת שלישית מ4
    זה מטריד אותי מאוד מאוד עוד לא דיברתי איתה אני שוקלת איך ומה לעשות כדי לשכנע אותה שתפסיק
    שנינו לא מעשנים . בעלי עישן בגיל דומה כ3 שנים והפסיק. אבל זה לא שיח שאנחנו מדברים עליו כל כך. המודעות בבית היא של בריאות ותזונה וכו.. ומטריד שהיא בוחרת לסיגריות. אף אחד מילדיי לא מעשן. חוץ ממנה

מה לעשות מה נכון ואיך למזער נזקים ?
    תודה רבה

תשובה: עישון בגיל ההתבגרות
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 18/06/2019 13:39:53

שלום מירב.
    עישון בגיל ההתבגרות יכול להתפתח על רקע מגוון רחב מאוד של גורמים חברתיים ורגשיים. לפעמים עישון הוא חלק ממרד וניסיון הכרזת עצמאות, או ניסיון לבסס נפרדות ולסמן גבול בין המתבגר לבין שאר המשפחה וההורים בפרט. במקרים אחרים, עישון הוא חלק מדפוס נרחב יותר של פגיעה עצמית ובמקרים אחרים, תגובה ללחץ חברתי. במקרה של ביתך, אולי, מדובר בניסיון לומר דבר מה על הקושי שלה להתמודד עם לחץ.
    בהתאם לכך שהגורמים שונים, דרכי התגובה האפקטיביות יכולות להשתנות. לכן, בשלב ראשון אני מציעה לבדוק האם העישון הוא חלק מדפוס רחב יותר של מרד/ניסיון לבסס עצמאות. במידה וזה המצב ואתם חשים קושי בהתמודדות, מציעה לפנות להדרכת הורים. במידה ומדובר בעניין נקודתי שאינו מתחבר בעינייך להיבטים נוספים, אני מציעה לפתוח את הנושא באופן ישיר ומזמין מול ביתך. כדאי לשאול אותה מדוע היא מרגישה לחץ והאם היא זקוקה לעזרה בהתמודדות באמצעים יעילים וחיוביים יותר.
    חשוב לזכור כי בגיל זה, לא תוכלי למנוע מביתך לעשן אך אתם יכולים להעביר מסר לגבי התנגדותכם ולהבהיר שלא תתמכו בעישון (למשל, לא תרשו לעשן בבית ולא תממנו סיגריות). בכל מקרה, חשוב שהשיחה לא תהפוך את העישון לשדה קרב- היו ענייניים וברורים לגבי עמדתכם, בררו איתה באופן פתוח מדוע היא חושבת שהתחילה לעשן והציעו עזרה אם אתם חושבים שיש בכך צורך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

פזית רון

פזית רון

בת חפר
דור אבירם

דור אבירם

פתח תקווה
קובי זוארץ

קובי זוארץ

תל אביב - יפו
דפנה מטרי