שלום, שניים מתוך 3 ילדיי ( 9,12 ) מאובחנים עם הפרעה בויסות רגשי. אצל הילדה זה בא לידי ביטוי בתגובות קיצונייו לשמחה ועצב (תמיד חשבתי שהיא ילדה דרמתית), בעקבות כך קושי בחברויות . למרות זאת- רמת התפקוד גבוהה .
הבן הקטן (9) מגיב בצורה קיצונית בעיקר למצבים מתסכלים ומכעיסים. גם אם התסכול אינו נוגע לו באופן אישי (לדוגמא- עוולה שנעשתה לחבר). במידה ולא מצליחים להרגיע את הסיטואציה , זה עלול להפוך לפיצוץ - צעקות , קללות ואף אלימות. אצל הילדה - טיפול רגשי מסייע (מעט) , אצל הילד, זו השנה השלישית לטיפול- אך אני לא רואה שום התקדמות. הבן שלי ממעט לדבר עם אחרים על הדברים, אינו פתוח עם אחרים , וסוג הטיפול שמקבל לא עוזר לו. יש לציין שעברנו 3 מטפלים (כל מטפל שנה שלמה). מה ניתן לעשות כדי לסייע לילד בן 9 (רגיש, חברותי , נבון - קסם של ילד) כדי לסייע לו להתמודד במצבים מתסכלים מבלי ש"ייצא ממנו הילד הרע".. יש לציין שבשיחות איתי מאוד מודע לכך שמגיב בצורה לא פרופורציונאלית. תמיד אחרי שנרגע יודע לומר שהתבלבל, שלא שלט בתגובה שלו, שלא התכוון לזה. כמו כן, בבית המקרים מועטים (קיבלתי הדרכה איך להימנע מפיצוצים , ואכן מסייע) אולם בבית ספר זה פשוט קורה כמעט על בסיס דו-שבועי.
שלום זיו.
כפי שאת בוודאי יודעת מנסיונך, קושי בוויסות הרגשי אינו ניתן לטיפול באמצעות "טיפים" נקודתיים אלא דורש טיפול הן ברמה האישית (בילד עצמו) והן ברמת הסביבה של הילד- המשפחה, בית הספר. בהתאם, אני חוששת שאין לי עצה או דרך טיפול שאפשר להעביר דרך הפורום. הדרך היא להמשיך ולטפל הן ברמה האישית והן ברמה הסביבתית. ברמה האישית, של הטיפול בילד עצמו, כדאי לבדוק מדוע הוחלפו כ"כ הרבה מטפלים- החלפות מסוג זה קוטעות את הרצף הטיפולי ודורשות מהילד לבנות קשר ואמון כל פעם מחדש ובמובן זה, ה"ברוטו" של שנות הטיפול גדול בהרבה מה"נטו" של הטיפול. במידה ומדובר בטיפולים הניתנים במסגר בי"ס, הייתי שוקלת פנייה למטפל פרטי/מרפאה המציעה טיפולים ממושכים אשר יכולים להציע גם רצף וגם, במקרים רבים, ותק וניסיון משמעותיים יותר. היבט נוסף שכדאי להעלות שאלה לגביו הוא האם אתם כהורים עשיתם כל שביכולתכם כדי לשפר את יכולות הוויסות והשיח הרגשי בבית. ילדים עם קושי בוויסות הרגשי רגישים מאוד לסביבה המשפחתית ובמובן זה לפעמים הטיפול בהם מתקדם משמעותית רק כאשר ההורים מצליחים לעשות שינוי משמעותי.
מעבר לכך, ממליצה לעיין בספר "ילד פיצוץ", נשמע לי שיכול להתאים.
ליטל
תוכל לקבל כאן רשימה של אנשי מקצוע המתמחים בטיפול בילדים