<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ענבל ב - 21/09/2019 20:17:07

שלום, אשמח להתייעץ. אחי הקטן בן 31, גר אצל ההורים. אחי כבר מעל ל 10 שנים לא יצא מהחדר שלו. הוא לא מוכן לצאת מהחדר, ולא משנה מה עושים - לא עוזר כלום. אף אחד לא יודע מה הסיבה שהוא מסרב לצאת מהחדר והוא לא מוכן לקבל עזרה. הצעתי לו בעדינות להתייעץ עם מטפל אבל הוא טוען שהכל נורמלי אצלו, נתקלתי בסירוב מצדו לכל סוג של עזרה. נראה לי שיש לו פוביה מאנשים או פוביה מחברה, אבל הוא כמובן לא מודע לכך שיש לו בעיה. התיק הרפואי שלו ריק לחלוטין, מעולם לא הלך לרופא, מעולם לא עבד, מעולם לא למד, מעולם לא היה בזוגיות וגם חברים כמובן שאין לו, מעולם לא עשה עם עצמו שום דבר, פשוט בנאדם שחי בתוך חדר, בלי לראות אור יום. לי זה עצוב. לדעתי צריך לטפל בו נפשית למרות שהוא חושב שהוא נורמלי לחלוטין. איך אפשר לעזור לבנאדם שלא מוכן לקבל עזרה ושלא מודע לכך שיש לו בעיה?? ניסיתי לשכנע אותו לתבוע נכות או לפחות הבטחת הכנסה מביטוח לאומי אבל הוא מסרב בכל תוקף וכמובן שהנטל הכלכלי הוא על ההורים שלי שכבר אובדים עצות. בבקשה, נא עזרתכם.

תשובה: אח שסובל מבעיה נפשית
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 22/09/2019 12:23:24

שלום ענבל.

ראשית, הדאגה שלך מוצדקת ואכן נשמע שיש צורך בהתערבות מקצועית  שתסייע הן להורייך והן לאחיך.

לאור היעדר שיתוף הפעולה של אחיך, אני מציעה לפנות עם הורייך למרכז להעצמה הורית של פרופ' חיים עומר. מרכז זה מתמחה בהדרכת משפחות להתמודדות עם מצבים של היעדר תפקוד של ילדים בוגרים, ואני מאמינה שיכול להקנות לכם את הכלים להתמודדות.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

דפנה מטרי

דפנה מטרי

שילת
נוי ברגר

נוי ברגר

הרצליה
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
יעל דוד