שלום
אני מנסה לצמצמם בפחמימות רעות ובראשם סוכר. במטרה להרזות, לישון פחות (נחנק במהלך השינה) ולשפר את המצב הבריאותי הכללי הכולל שומנים בדם.
מה מפריע לי לצרוך פחות-
- התקפי עצבים - באים בעקבות ירידה בכמות המתוקים ופחמימות. חושב להתמודד עם ואבן מרופא משפחה וספורט.
- ברגע שאני מרגיש רע כתוצאה מהגמילה כפי הנראה או סתם החוסר בהנאה ממתוק זה מפריע לי ללמוד, שזה עיסוקי העיקרי ומאוד חשוב לי. אני גם צריך כמות מסויימת של פחמימות עם ערך גליקמי נמוך בלי סוכר שהמוח יוכל לתפקד, בלי קשר למתוקים.
מה גורם לי לצרוך יותר-
צריכה עודפת של פחמימות וסוכרים שמובילה לעלייה משמעותית במשקל באה בתקופת לחץ, למשל בתקופת בחינות באוניברסיטה. פה חשבתי על להוריד את קצב הלימודים לפרוס אותו על פני יותר זמן ולנסות לעשות דברים נוספים שיגרמו להנאה , התנתקתי מהרבה אנשים בעקבות מחויבויות אחרות ויהיה קשה לחזור לקשרים איתם או עם אחרים או חדשים עקב אותם מחויבויות. אני חושב שצריך יותר לשבור שיגרה ולעשות דברים כיפיים ומהנים עבור עצמי, לא בטוח מה לעשות בדיוק.
בנוסף אני רוצה לרדת בכמויות בהדרגה וזה עדיין לא הצליח לאורך זמן נסיונות העבר.
מה דעתך? האם יש רעיונות נוספים? אני מעדיף בשלב זה לא לפנות לאיש בריאות הנפש. מקסימום אלך שוב לדיאטנית.
תודה רבה ושנה טובה,
שלום ניר,
אני אענה לך בינתיים, וליטל תשתדל לענות גם היא בהמשך כשתוכל.
נשמע מדבריך שאתה מקשר בין דפוסי האכילה שלך לאיזשהו צורך רגשי, ובייחוד להתמודדות עם מצבים של לחץ. לעתים קרובות יש קשר בין דפוסי האכילה לבין גורמים רגשיים, כך שהזיהוי שלך את הקשר הזה הוא משמעותי. כתבת שאתה מנסה לעשות דברים מהנים וכיפיים עבור עצמך, ואני חושבת שבכל מקרה זו יוזמה מבורכת, שכן אם דפוסי האכילה אכן קשורים בלחץ, כמובן שהרגשה טובה שנובעת מפיעלויות חיוביות יכולה לשפר גם את יכולת ההתמודדת עם דפוסי האכילה. כמובן שגם פעילות גופנית היא משמעותית ביותר ביצירת השינוי שבו אתה מעוניין, וגם יכולה לתמוך בהפחתת הלחץ אותו אתה חווה.
בהנחה שהדפוסים הרגשיים הם הגורם המרכזי לאכילת היתר, פסיכולוג, או מטפל רגשי מקצועי יוכלו לסייע לך בהתמודדות הרגשית ובהתאם, לעזור לך להפחית בצריכת הסוכר, או המזון שאתה מרגיש שמזיקים לך. מדבריך אני מבינה שכעת אינך מעוניין בכך, אך אני מאמינה שטיפול נפשי יוכל לסייע לך להבין טוב יותר את הקושי ביצירת שינוי ולספק לך מערכת תמיכה בכדי להתמיד בשינוי שבו אתה מעוניין.
בהצלחה ושנה טובה,
יעל