<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ניצה ב - 26/09/2019 21:25:40

שלום.
    אני ובן הזוג שלי מרגישים שכדאי לפנות לטיפול זוגי. אנחנו ביחד הרבה שנים וחושבים שכדאי "לבדוק שמן ומים" כמו שאומרים, קצת להחיות את התשוקה והאהבה הצעירה שלנו.
    איזה סוגי טיפול זוגי קיימים? האם יש טיפול זוגי מסוים שעדיף? בעיקר כשלא מדובר בטיפול בבעיה, אלא פשוט כיוונון הזוגיות שלנו מחדש.
    תודה

תשובה: סוגי טיפול זוגי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 27/09/2019 11:45:46

שלום ניצה,

קיימים סוגי טיפול זוגי שונים, התלויים בעיקר באורנטצייה של המטפל/ת. אני מבינה שאתם מעוניינים בטיפול משותף, בו שני בני הזוג מגיעים לטיפול ביחד. קיימים גם טיפולים בהם כל אחד מבני הזוג הולך למטפל/ת לבד, או שכל אחד הולך למטפל/ת אחרים. קיימים גם טיפולים קבוצתיים. בנוסף, המטפלים השונים מתמחים בתחומים שונים. למשל, קיימים מטפלים במתמחים במיניות וב״החייאה״ של חיי המין, מטפלים שמתמחים בניהול של משברים ומתחים ועוד ועוד. באינדקס המטפלים שלנו תוכלו לחפש מטפל לפי תחום מומחיות: טיפול זוגי/מיני ועוד. כמו כן, תוכלי לקרוא עוד מאמרים באתר שלנו שמרחיבים עוד על ההבדל בין סוגי הטיפולים.

בכל מקרה, לאחר הפנייה למטפל/ת כלשהם, בעיני הדגש צריך להיות על חיבור אישי ותחושת הבטן שלכם. חשוב ששני בני הזוג ירגישו בנוח עם המטפל/ת על מנת שהתהליך יוכל להיות משמעותי עבור שניכם. אני ממליצה ליצור קשר ראשוני עם מטפל/ת זוגיים באיזור מגוריכם ולהתעניין ולנסות להבין אם אתם ״משדרים על אותו גל״. תוכלו גם לשתף חברים/מכרים שעליהם אתם סומכים, אני בטוחה שתופתעו לגלות שאתם לא היחידים ואולי תוכלו לקבל המלצות אישיות על מטפלים בסביבת מגוריכם. 

בהצלחה,

יעל 

אנשי מקצוע ומכונים

אלון בנרי

אלון בנרי

חיפה
מורן בן גל

מורן בן גל

גדרה
איריס לויט

איריס לויט

רעננה