היי
בן 35 ורווק, יש לי בעיה קשה במציאת זוגיות. אני לא בטוח מה המקור שלה, למי לגשת כדי לאבחן אותה (פסיכולוג, פסיכאטר, קווצ'ר), וכיצד להתגבר עליה.
נפרדתי מבת זוג לאחר מערכת יחסים ארוכה של 4 שנים לפני שנתיים, ומאז אני לא מצליח למצוא בת זוג.
אני נראה בסדר גמור, מצבי הכלכלי טוב ובעל תואר שני.
אני מאוד מתקשה להכיר נשים שמוצאות חן בעיני, והקריטריונים שלי לא בשמיים, הכי חשוב שתהיה אדם עם אופי נעים ושתהיה משיכה פיסית מינימלית.
בדרך כלל אלא שמסכימות לצאת איתי הן כאלה ש.. ,אולי זה לא פולטיקלי קורקט, אבל אף אחד אחר לא רוצה לצאת איתן (בעלות בעיות פסיכאטריות, בעיות אסטטיות וכד).
גרתי בגילאי העשרים המאוחרות בחו"ל ושם לא הייתה לי את הבעיה הזו.
יש לציין שאת החברה ממנה נפרדתי הכרתי בחו"ל ושנפרדנו חזרתי לארץ, למעשה מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים ארוכת טווח בישראל.
אני מאוד בודד, מתחיל לאבד סבלנות ומפתח מרירות. אני רוצה להקים משפחה בישראל כי כאן גרה המשפחה שלי, אחרת כבר הייתי עוזב לחו"ל.
חזרתי לאחרונה מחופשה של כמה שבועיים בחו"ל, שם הכרתי בקלות בחורות זרות שמצאו חן בעיני, אבל הן לא יהודיות וזה חשוב לי במידת מה, בעיקר בקטע של זהות.
אני לא מבין למה כל כך קל לי להכיר בחורות זרות, ושנתיים אני לא מצליח למצוא בחורה ישראלית אחת לקשר בריא ורציני.
החלטתי שאני נותן לעצמי חצי שנה למצוא מישהי ואם עדיין אין לי "קצה חוט" של קשר, אני מוותר על הקמת משפחה וטס לגור בחו"ל.
אני מאוד רוצה איש מקצוע שיעזור לי להבין איפה הבעיה(ות) שלי, ואיך אני פותר אותה(ם).
אשמח לקבל עצה
תודה!
שלום רני.
אני מבינה את התסכול ושומעת את המוטיבציה לשינוי, פתרון והתבוננות שתסייע להבין את מקור הקושי.
נשמע שטיפול פסיכולוגי יכול לסייע מאחר והוא המקום בו ניתן לעבד יותר לעומק את הגורמים המונעים ממך ליצור קשר זוגי. למשל, בטיפול אפשר יהיה לבדוק האם הפרידה האחרונה הותירה חותם שמקשה עליך להמשיך הלאה, ומה משמעות הקושי ביצירת קשר עם מועמדות לקשר רציני של ממש (יהודיות-ישראליות, עבורך).במרבית המקרים, התבוננות בגורמים הלא מודעים משחררת מדפוסים מגבילים ומניעה לעבר שינוי משמעותי.
ליטל
תוכל למצוא כאן רשימת אנשי מקצוע להתייעצות ובחינת טיפול