<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אוהד ב - 21/10/2019 16:31:52

היי, אני פונה אליכם כי כל הרופאים לא נותנים לי תשובות ואומרים לי לנסות בפן הנפשי.
    הסיפור הוא כזה:
    בתחילת אוגוסט הייתי באמסטרדם וניסיתי בפעמים הראשונות וויד. הפעם הראשונה הייתה טובה, ובפעם השנייה עישנתי משהו חזק יותר (שמן קנאביס, לא ידעתי כל כך מה זה) חטפתי ״טריפ רע״ (שכולל נמלולים, דפיקות לב חזקות, הזיות.. דברים שבדיעבד הבנתי שקרו להרבה מהחברים שלי (לא שזה דבר טוב, אבל זה הרגיע אותי..)
    המשכתי לטייל, עשיתי טיול באירופה, רואה נופים ומקומות במשך חודש כשהכל כרגיל (הטריפ הרע הזה עבר תוך יומיים לגמרי)

וכאן הכל מסתבך

בתחילת אוקטובר, חודש וחצי אחרי אותו ערב רע, אני יושב לאכול ארוחת ערב, שמח לגמרי (התקופה מהטובות בחיי, חייל משוחרר ורק מתכנן את הטיול הגדול), ובבת אחת אני מרגיש כאבים בחזה כאילו אני חוטף התקף לב. הכאבים האלה מלווים בנמלול בכל הגוף שלא מפסיק. זה עבר אחרי בערך 15 דקות, אבל אף לא לגמרי. זה המשיך במשך שבוע, on and off, לפעמים נמלולים חזקים שאתה לא מסוגל להירדם ולפעמים הלב דופק ואין אפשרות להתרכז בכלום.
    עשיתי כמובן בדיקות, הכל תקין (אק״ג, בדיקות דם וכו׳). כל הרופאים מייעצים לי לבדוק את התחום הנפשי ואני הייתי על גג העולם, אני לא מרגיש שיש לי מה להגיד לפסיכולוג בכלל!
    אבל מתקופה טובה היא הפכה לרעה מאוד. לא הפסקתי את החיים שלי, קניתי כרטיס טיסה לדרום אמריקה, אני עובד והכל, אבל זה ממשיך.
    לפני שבועיים אני יושב רגוע לגמרי ושומע מוזיקה בחדר, ופתאום דפיקות לב חזקות מאוד עם תחושת חנק- כאילו אני עומד להקיא ולא יכול לנשום רגיל. זה עובר אחרי שאני פשוט נרדם
    ולילה אחרי, אני מתעורר ב5:00 בבוקר עם נמלולים בכל הגוף שנפסקים כשאני נרדם
    ולרוב כשאני לבד, לפעמים אני מרגיש נמלים או דפיקות לב חזקות סתם ככה, למרות שאני במצב הכי רגוע שלי.

ואני שואל, מה קורה לי? האם יש קשר בין הוויד למה שעובר עליי (הוויד כבר מזמן לא בדם שלי)?
    מה כדאי לי לעשות? אין לי מה להגיד לפסיכולוג כי זה קורה ללא כל טריגר. אני מרגיש שהחיים שלי נדפקו בגלל טעות אחת (ותמימה) וכל ההדרדרות במצב הנפשי זה רק העובדה שאני מרגיש אבוד עם מה שקורה לי בגוף.
    עלתה ההשערה של התקף חרדה אבל אני מזכיר שהחיים שלי היו במצבם הטוב ביותר ושזה מגיע ללא כל טריגר. (באמסטרדם נתקלתי במצבים קשים כשהלב דפק ממש ולא חוויתי נמלולים או משהו כמו התקף חרדה), וגם שזה נמשך חודש רצוף ולא עוצר..
    ממש אשמח לעזרה, תודה ושבוע מצוין.

תשובה: אני לא יודע מה קורה לי בזמן האחרון
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 22/10/2019 17:05:58

שלום אוהד,

טוב שעשית את כל הבדיקות הרפואיות ושהן יצאו תקינות. בהנחה שבאמת אין סיבה פיזיולוגית לתחושות האלו, ייתכן בכל זאת שהמצב קשור לחרדה כלשהי. על אף שאתה בתקופה טובה, יכול להיות שעצם חוויית אובדן השליטה שחווית באמסטרדם במהלך צריכת המריחואנה יצרה חרדה כלשהי ששבה ועולה במצבים שונים. חרדה עלולה לעלות גם במצבים בהם אין מצוקה נראית לעין, אבל בכל זאת יש משהו שמעורר אותה (למשל, פחד מאובדן שליטה). נשמע מדבריך שהחוויה שחווית עוררה חשש מכך שהמצב הנוכחי לא יחלוף ושהוא ישבש את תכניותיך לעתיד. חשש זה בפני עצמו יכול לעורר חרדה ולייצר תסמינים פזיולוגיים שונים (גם אם החרדה לא מודעת). 

ייתכן ובכל זאת יש צורך להתייעץ באופן מקצועי עם איש מקצוע מתחום הנפש (פסיכיאטר, או פסיכולוג) שיוכל לעזור לך להבין האם ייתכן שהתסמינים שאתה חווה קשורים בחרדה (חרדה לא חייבת להגיע עם טריגר נראה לעין). במידה ותגיעו למסקנה שהתשובה היא כן, קיימות שיטות טיפול פשוטות וקצרות מועד כגון טיפול קוגניטיבי התנהגותי (cbt) לטיפול בחרדה ספציפית. בכל מקרה, אני מציעה לא להיבהל מהמצב שכן הבהלה יכולה להחמיר את התסמינים ולנסות לפנות לעזרה. אני מניחה שמיותר לציין שכדאי להימנע מצריכה של מריחואנה או כל חומר משנה תודעה.

בהצלחה,

יעל 

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר עדן וייס שדה

ד"ר עדן וייס שדה

קרית אונו
פזית רון

פזית רון

בת חפר
טלי עינבר גרוסמן

טלי עינבר גרוסמן

כפר סבא