אני בת 30,נשואה ללא ילדים, לא דכאונית כלל (כפי שאני מרגישה),בזוגיות הכל תקין. לפני כ-4 שנים עזבתי את בית ההורים ועברנו לגור אם בעלי בעיר אחרת,ואז בפעם הראשונה ביום המעבר בנסיעה ברכב כאשר אני במושב האחורי,הרגשתי דחף עז לפתוח את דלת של הרכב ולקפוץ (אינסטיקטיבי!) אך לא נתתי לזה לקרות, ההיגיון הבריא אמר לנעול את הדלת וגם חיבקתי את המושב הקדמי ליתר ביטחון.
אז חשבתי שזה קרה בגלל לחץ עקב המעבר וזה חד פעמי.
במשך כ 3.5 שנים התופעה לא חזרה,אך לפתע לפני כחצי שנה ,כאשר אני יושבת בכסא נוסע הקדמי הרגשתי את אותו הדחף!ושוב ההגיון אמר לי לנעול את הדלת,אך הפעם,לפי דעתי, אין לזה שום סיבה, והכי מפחיד שזה חזר שוב השבוע.
התופעה מפחידה כי כשאני חושבת על זה הדחף הינו בניגוד לאינסטינקט הבריא של בן אדם לשמור על עצמו.
מבקשת היענותכם,על מה יכולה להעיד התופעה? האם זה קורה לאנשים בכלל ויש הסבר פסיכולוגי?
שלום מירב.
נשמע שברגעים מסוימים בחייך "קופץ" חלק רגשי-נפשי בלתי מודע אשר שונה מאוד מהחלק המודע והמוכר לך: את מכירה את עצמך כבחורה שהכל בסדר אצלה בסה"כ, ופתאום מתפרץ חלק שמייצג, ככל הנראה, חווות, פחדים ותחושות אחרות. סביר להניח כי זו דרכה של נפשך לספר על תוכן נפשי שמטריד אותך אך עדיין אין לו מילים ונוסח ולכן אני מציעה לפנות אל ייעוץ פסיכולוגי ראשוני ולבדוק האם טיפול פסיכולוגי יכול לסייע לך לעבד מה עומד מתחת לאירועים אלו. עיבוד מסוג זה יכול לתת מילים למה שכרגע מופיע רק כ"סימפטום" וכך לנטרל אותו ובו זמנית לאפשר לך הכרות עם רבדים נפשיים נוספים באופן שיכול להיות תורם ומקדם.
ליטל
תוכל לקבל כאן רשימת אנשי מקצוע להתייעצות ובחינת טיפול