שלום רב.
אני כתבתי לך יעל שרציתי פייסבוק בשביל להתקרב למשפחה המורחבת ולצערי אחותי מטעמים אישיים מתנגדת לעשות לי פייסבוק ואני לא יכולה דרך פייסבוק ליצור קשר עם המשפחה המורחבת זה משהו שמאוד מכאיב לי בזמן האחרון. אני באמת מחפשת בזמן האחרון קרבה למשפחה המורחבת אבל היחסים במשפחה איתי מורכבים יש לי קצת חרדה חברתית גם. למרות זאת אני מרגישה שיש לי פחד לבקש את הטלפונים של המשפחה המורחבת שאולי אם אתקשר הם לא ירצו קשר איתי זה משהו שמכאיב לי הרבה זמן. גם המצב שדוד שלי ז"ל נפטר מכאיב לי והאמת שההורים שלי והאחיות שלי מתנגדים בתוקף שאלך לטיפול ואני גם מפחדת מטיפול. עם לא היה לי את הדחף הזה למשפחה המורחבת הייתי מרגישה טוב עם לא היה לי דחף שארצה שיעשו לי פייסבוק הייתי מרגישה טוב. פשוט רציתי לשתף ולשמוע את דעתך. שבת שלום,תודה
שלום דנית,
אני מבינה מדבריך שהמצב מורכב. כמו כן, עולות מדבריך שאלות לגבי האפשרות שלך לבחור בחירות באופן עצמאי כאשר נשמע מדבריך שבני משפחתך בוחרים בחירות מסוימות עבורך. איני יודעת מדוע בני משפחתך מתנגדים לכך שתלכי לטיפול, וכן מדוע הם מתנגדים לכך שיהיה לך פייסבוק. נשמע מדבריך שאת מתמודדת עם חרדה וכאב גדול, ושיש צורך בתמיכה נפשית. למרות חששותיך מפנייה לעזרה ולמרות ההתנגדות המשפחתית, אני מעודדת אותך לפנות שוב לבני המשפחה, ולנסות לקבל את תמיכתם לקבלת טיפול ועזרה.
בהצלחה,
יעל