<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י גילי ב - 07/12/2019 20:57:51

שאלה מוזרה- מנסה לשאול גם בפורום רפואי שקשור למיניות האישה.

אז ככה- דבר מוזר שהבחנתי שקורה לי....

לפעמים בזמן שיחות רגשיות (לא מיניות) בזמן טיפול פסיכולוגי בעיקר (אבל יכול להיות עם דמויות משמעותיות לאורך השנים כמו דמות סמכות אבל לא כל אחד) לא רק אצל מטפל ספציפי, אלא לאורך מס' שנים עם כמה מטפלים, כך שזה לא עם אדם מסויים.

העניין ש.. אם המפגש היה עם חוויה רגשית מאד עוצמתית או שיח בנושא מביך או רגשי (לא רק מיניות)..
    אז לאחר המפגש אני רואה שיש רטיבות באיבר מין.
    אבל הרטיבות לא מינית, אין שום גירוי או רצון לאקט מיני וזה בכלל לא במחשבה אפילו.

נראה לי שזה יותר כמו התרגשות רגשית עמוקה, כאשר יש שיח או חוויה בטיפול שהמטפלת כמו אם ואני ילדה. משהו כזה, מקווה שזה איכשהו מובן...

חשוב לי להדגיש שאין שום עניין של גירוי או דחף מיני כמו ביחסים זוגיים אלא להיפך.

ואני לא מצליחה להבין למה זה קורה...
    אשמח לשמוע דעתך.
    תודה רבה.

תשובה: שאלה מוזרה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 08/12/2019 09:24:26

שלום גילי.

הן הגוף והן הנפש שלנו מגיבים לאירועים רגשיים כמו אלו שמתרחשים באינטראקציות בין אישיות משמעותיות, שביניהן הקשר הטיפולי. בהתאם, לפעמים חווית הריגוש והאינטימיות שבקשר הרגשי מפעילה תחושות אירוטיות שאינן נחוות כמו תחושות מיניות בביטויין ה"רגיל" והמוכר יותר אלא בדרכים סמויות ופחות ישירות ומודעות. לאור זאת, אני חושבת שכדאי לשתף את המטפלת בחוויה ולהתבונן איתה יותר לעומק אילו מחשבות, אסוציאציות ותחושות יש לך לגבי הנושא- ומשם לראות לאן השיח יקח אתכן.

ליטל 

אנשי מקצוע ומכונים

רות בצר

רות בצר

תל אביב - יפו
דור אבירם

דור אבירם

פתח תקווה
טובה ישראלוב

טובה ישראלוב

קרית מוצקין
יערה גרוס