פתאום אני חושבת - חוששת שלמטפלת שלי יש חרדת נטישה קיצונית.
כל פעם שאני מעיזה להעלות שאלה שאולי יש סיכוי שמתפרשת כהתלבטות שלי לגבי יעילות הטיפול, היא קופצת! מתגוננת, תוקפת, לא מסוגלת להתמודד עם זה.
שמתי לב לזה כבר בהתחלה, אחרי חודש של טיפול, התייעצתי איתה לגבי טיפול בCBT בעקבות חרדה קשה שהייתה לי, והיא התפוצצה כפשוטו! הייתי בהלם מהתגובה, ומאז ניסיתי אותה בעניין מס' פעמים, ושמתי לב שהיא לא מסוגלת להתמודד עם נטישה שלי באמצע טיפול.
כל פעם היא מאיימת, או מתחמקת מתשובות ישירות (לדוג': לא רצתה לענות לי ממה בדיוק אני סובלת, כדי שלא אבדוק עוד שיטות טיפול).
היא גם מדגישה כל הזמן שרק היא האדם המתאים לטפל בי, ושאף מטפלת לא תוכל להתמודד איתי.
ואני מרגישה בכף הקלע- מצד אחד רוצה לעזוב מצד שני היא מפחידה אותי, מצד שלישי היא עשתה לי כזה שחזור טראומתי של הטראומה שאני רק מחכה שתתקן כבר את כל הבלגן הזה, שתרפא אותי מהפצעים שהיא חפרה בי.
ומצד רביעי- אני מרחמת עליה, כל כך קשה לה איתי, כך פתאום לעזוב אותה עכשיו?
אמרת לי שרק אני יכולה לדעת, אבל אני כל כך מבולבלת ומותשת.
אין מי שיכול להחליט במקומי?
שלום חניתה.
אתחיל מהסוף- אני מבינה גם את התקווה לריפוי דווקא ע"י מי שפגע וגם את הכמיהה שמישהו אחר ידע מה נכון ויחלץ אותך מהדילמה הזאת, שהיא באמת קורעת ומטלטלת. אבל כפי שאת עצמך יודעת, זה לא כך ואלו החלטות שאפשר לקבל רק מבפנים.
אני לא בטוחה שיש לי מה להוסיף מעבר לדברים שכתבתי לך בעבר, אך אני יכולה לשתף בתחושה שעלתה בי בעת הקריאה של דברייך- תחושה שאכן כבר מאוד קשה להבחין בין מה ש"שלך" למה ש"שלה". למשל, מטפלים רבים אינם מוסרים אבחנה "פורמלית" פשוט משום שאינם עובדים עם מדריכים אבחנתיים- האם זו בהכרח עדות לכך שהמטפלת מנסה "להחזיק אותך"? מצד שני, כמובן שאין דבר כזה מטופל שרק מטפל אחד בעולם מתאים לו ויכול להתמודד איתו. תמיד קיימות אלטרנטיבות ותמיד קיימים קשרים בהם יכולות להתפתח דינמיקות אחרות.
נשמע מדברייך שאת והמטפלת מצליחות לגעת זו בנקודות הרגישות של זו, ושהדינמיקה הזאת יוצרת חיבור חזק ועמוק אך לא פחות מכך מכאיב, מטלטל ופוגע. וכפי שכתבתי לך בעבר- אין בכוחי לדעת אם המפגש החזק הזה יכול להביא לצמיחה ושינוי או רק לפתיחת פצעים. כאמור, אני מאמינה שהמדד המשמעותי ביותר הוא השאלה האם אתן מצליחות לצמוח ולהרחיב את ההבנה מתוך ההתנגשויות והקשיים או לא. אם לא, ואם את מרגישה שאתן רק פותחות פצעים כואבים, יתכן וזה לא המקום עבורך.
ליטל