<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י רינת ב - 05/02/2020 09:10:14

היי ליטל יקרה אשמח אם תוכלי לייעץ לי במשהו קטן. מאז שאבא שלי חולה כמו שכתבתי לך בעבר הוא במצב גרוע. אימא שלי פנתה לביטוח לאומי לגבי עזרה לאבא שלי ואבל עדיין לא קיבלה תשובה. אני גם מושפעת ממה שקורא לאבא שלי וגם עצבנית מביטוח לאומי כפי שפעם כתבתי לך. אני לא מפסיקה לחשוב על זה מה ביטוח יעשה לי בעתיד? למרות שמשפחתי הבטיחה לי שלא אלך לטיפול ואשאר בבית כל החיים. אבל שאני שומעת את המילה ביטוח לאומי או עובדת סוציאלית בקשר לאבא שלי שעובדת סוציאלית מתקשרת לאימא שלי ומייעצת לה מה לעשות אם אבא שלי ובגלל הטראומה שעברתי בעבר ואני לא בטיפול יותר ושוב כרגע אני לא בטיפול ואין לי כסף לשלם לטיפול פרטי למרות שטיפול פרטי הייתי רוצה לא דרך חס וחלילה שלוותה או כאלה רק אני שומעת בבית את המילה ביטוח לאומי עובדת סוציאלית מתחילים דפיקות לב של עצבים למרות שאני מתאפקת ולא אומרת לאימא שלי כלום. אני מתפוצצת מבפנים בנוסף אני רואה הרבה תוכנית טלוויזיה מסויימת שמשפיעה עלי האח הגדול זה משהו אישי שלי שקצת מושפעת ממשהו שקורה שם. וכל זה גורם לי לעצבים בתוך ליבי. גם קשה לי עם אבא שלי וגם האח הגדול אני יותר מידי מכורה לזה ויש משהו אישי שמפריע לי שם. רק אם תסכימי ואשמח מאוד ואודה לך מאוד מכל הלב ליטל יקרה אשמח לדעתך מה לעשות? פניתי לרופאת משפחה כידוע לך כמו שכתבתי לך בעבר והיא נגד טיפול כרגע שאלך היא יודעת את הטראומה שעברתי ואפילו תרופה היא לא רוצה לתת לי. גם משפחתי מתנגדת שאלך לרופאת משפחה אפילו.אשמח לייעוץ איך יוצאים מכל זה? רק אם את מסכימה. מאחלת לך המשך שבוע מקסים ליטל יקרה ממש תודה מכל הלב

תשובה: מתפוצצת מבפנים
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 05/02/2020 23:02:13

שלום רינת.

אני שומעת את המתח וההתמודדויות שאת נלחמת בהן בנחישות לאורך זמן, וגם מבינה את הכמיהה למצא דרך "לצאת מזה". אבל כפי שכתבתי לך לא פעם- העניין אינו חוסר הסכמה שלי "לגלות" לך איך לצאת מזה, אלא אמונתי העמוקה בכך שאין טיפים או קיצורי דרך. אם טיפול אינו הדרך בשבילך כרגע, כדאי ללמוד טכניקות הרגעה עצמית ומיינדפולנס שיסייעו לשאת מצבי לחץ ומתח, ולהתמקד בהעשרת עולמך והוספת דברים חיוביים וטובים- פעילויות, ספורט, קשרים חברתיים. אלו לא דברים שקל להכניס ולהטמיע בחיים אך כאשר מצליחים בכך, ההקלה והתרומה יכולה להיות עצומה.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
פזית רון

פזית רון

בת חפר
קובי זוארץ

קובי זוארץ

תל אביב - יפו
ענת גנץ