<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אחת ב - 11/03/2020 03:12:55

היי ליטל.כמו בהרבה פגישות דיברתי איתה לאחרונה שוב על הפחד שלי מזה שהיא תיעלם פתאום או מזה שאיאלץ להיפרד ממנה..
    וזה לא משהו רחוק והיפותטי בשבילי.זה מאד מאד מוחשי ומפחיד.דבר שאני עסוקה בו ובמובן מסויים משתלט על הטיפול ו"מפריע" להיות ולקבל את הטוב.
    היא כל הזמן מבטיחה שככל שזה תלוי בה היא תמשיך לטפל בי כל עוד ארצה בכך.
    וולפני כמה פגישות היא אמרה שאינה יודעת גיצד להרגיע את הפחד הזה שלי.

לאחר התחבטות והיסוסים אמרתי לה שהיה מרגיע אותי אם היא הייתה יכולה לומר לי שגם אם בעתיד היא תעבור למדינה אחרת,או תיאלץ להפסיק לעבוד,או תפרוש...בכל מקרה,גם אם יהיו שינויים אנחנו נמשיך להיות באיזשהו קשר ולא נתנתק.
    להפתעתי ולשמחתי הרבה היא אמרה שהיא יכולה לומר את זה.
    הרגשתי שסלע גדול הוסר מלבי.
    שאני יכולה להירגע ושלא ניפרד.
    זה שינה הכל.פתאום יכולנו לדבר גם על נושאים חשובים אחרים והזמן בין הפגישות נעשה פחות מכאיב.

ואז, אתמול קראתי כתבה בווינט שמדברת על סיום של טיפול ופרידה. היו שם כל מיני דברים אבל הכי הטריד אותי שהיה כתוב שלכל טיפול תאריך תפוגה וכל טיפול צריך להסתיים.

מבחינתי אין לטיפול שלי מטרה נקודתית שצריך להשיג...אני זקוקה לקשר הזה כדי לחיות,כדי להרגיש מלאות,כדי לאהוב את עצמי וכדי להתמודד עם מה שהחיים מביאים.עם היומיום..
    זה כמו שאת התרופות אני יודעת שאצטרך לקחת כל החיים.ושאם אפסיק קרוב לוודאי שבשלב כלשהו אני אידרדר וארגיש רע שוב.

האם באמת כל טיפול חייב להסתיים?
    חייבת להיות פרידה מץישהו?
    האם הרצון שלי לא להיפרד ממנה הוא לא בריא? לא תקין?
    אני רוצה לציין שעם אנשים אחרים אני לא עסוקה או מוטרדת מפרידה.(למרות שבאופן כללי אני לא אוהבת להיפרד והייתי רוצה להימנע מכך כשאפשר.)

(מחשבה על פרידה ממנה, מערערת אותי מבפנים.רק מהמחשבה אני מתמלאת פחד וכאב. זה אפילו גורם לכאב פיזי משמעותי.הבטן כואבת,החזה כואב ויש תחושה שהלב עומד להפסיק לפעום.)

תשובה: פוחדת שהמטפלת תעלם
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 11/03/2020 12:01:28

שלום לך. 

ראשית, אני שמחה לשמוע על ההקלה העצומה, שנדמה לי שמשקפת גם רגע בו את מבינה ומרגישה כמה את לא רק תלויה במטפלת שלך, אלא שאתן גם מחוברות וחשובות זו לזו. 

מעבר לכך, אני חייבת לומר שהשאלה "האם לטיפול יש תאריך תפוגה" היא שאלה שמרגישה לי לא נכונה, ובפרט לטיפול שאינו ממוקד מטרה או טיפול בסמפטום נקודתי אלא הרבה מעבר לכך. קצת כפי שאני חושבת שאי אפשר לשאול האם ליחסי הורה-ילד יש תאריך תפוגה. יחסי ההורה-ילד משתנים, התלות פוחתת ויחד עמה באים שינויים בהיבטים של תלות, נפרדות, אינטנסיביות הנוכחות וכד', אבל היחסים תמיד קיימים. אני חושבת שיש קשרים טיפוליים שהם כאלו. קשרים שיש סיכוי סביר שיעברו שינויים בפרקטיקות ובאיכויות שלהם, בהתאם לשינויים שיחולו במטופל ובצרכיו, אבל תמיד ישארו ברקע חייו של המטופל באופן זה או אחר. במובן הזה, אני חושבת שכאשר את כואבת כל כך את עסוקה באפשרות של פרידה בטרם עת, קטיעה ואובדן טראומטיים, וזה לא חייב להיות כך.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר רינת קרטר

ד"ר רינת קרטר

קרית אונו
נעמה בינסקי

נעמה בינסקי

תל אביב - יפו
שני בלסיאנו

שני בלסיאנו

ראשון לציון
אהוד עינת