הי. בדיוק לפני שבועיים החלטתי שאני חוזרת לטיפול ואני אתחיל לחפש מטפלת שאני מתחברת אליה. ואז הגיעה הקורונה...
אני רואה שהרבה מטפלים עוברים לטפל דרך האינטרנט, אבל אני לא מצליחה להבין איך זה יעבוד. כשאני נזכרת בתחושה שהיתה לי בטיפול, זה תמיד כולל כורסא, האינטימיות של החדר... להעביר את זה לשיחה בוידיאו מרגיש לי כל-כך מוזר...
איך המטפלים מתאימים את הטיפול כשמדובר בשיחה אונליין?
שלום יובל.
כמוך, אני חושבת שיש הבדל ופער בין המפגש פנים אל פנים לבין המפגש האינטרנטי ואכן, יש משהו בהיבטים הפיסיים-מוחשיים של החדר שתורמים פעמים רבות לאווירה ולתחושה האינטימית והחמימה שנוצרת לפעמים בטיפול. עם זאת, לפעמים הדברים גם עובדים הפוך- הקשר שנוצר עם המטפל/ת, על הרוך, האינטימיות, הקרבה והקבלה שבו גורמים גם לאלמנטים נייטרליים כמו כורסא להרגיש עוטפים וחמימים במיוחד. במובן זה, אני חושבת שכאשר נוצר חיבור טוב בין מטפל למטופל, הוא יכול לגשר על המרחק הוירטואלי בטווח הקצר. לכן, אם הגיע מבחינתך הרגע לפנות לטיפול, אני חושבת שכדאי לפנות כבר עכשיו אבל אולי כדאי לנפות למטפל/ת באזורך, אשר תוכל לקבל אותך פנים אל פנים עם תום המשבר הנוכחי. נדמה לי שכך לא תפסידי את העיתוי הנכון לפנייה לטיפול אבל גם לא את רווחי המפגש פנים אל פנים.
ליטל
תוכלי לקבל כאן רשימה של אנשי מקצוע שנותנים טיפול דרך האינטרנט