<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י ליאור ב - 07/04/2020 00:27:24

היי, שמי ליאור ואני אחרי צבא עובדת כרגע בחברה גדולה שמכניסה לי כסף טוב.
    תקופה ארוכה שחיכיתי ל2020 בשביל טיולים לחול שתכננתי לעשות כולל טיול גדול..
    תוכניות שכרגע חזרו לגדר חלום.
    אני מרגישה שהעבודה גורמת לי ללחץ נפשי ומועקות.. כרגע בעיקר בעבודה מהבית אני מתמלאה בעצב ובדידות, הזמן לא עובר לי ואני חסרת סבלנות. מוצאת את עצמי ממציאה הרבה תירוצים ולא מצלילה למצוא מוטיבציה להמשיך.

בהתחלה ידעתי לנשוך שפתיים כי המטרה הייתה לחסוך ויודעת שצריכה להודות כמובן מראש שיש לי בכלל מקום עבודה בימים חשוכים כאלו..
    אבל מרגישה חנוקה ולא מצליחה לעבוד.

אשמח לעזרה מה לעשות עם התחושות.. מה קורה לי..

תשובה: עבודה בזמן הקורונה
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 07/04/2020 15:03:58

שלום ליאור.

ראשית, זו אכן תקופה קשה מאוד ויש משהו טבעי בכך שאחרי תקופת ההסתגלות הראשונית הטובה, המציאות מחלחלת ומביאה איתה צער על החלומות שנדחים, חוסר אנרגיות ואי שקט. תחושות חוסר אונים וחוסר ודאות הן מהתחושות הקשות ביותר שאנו כבני אדם חווים, ומשבר הקורונה מפגיש אותנו במידה רבה עם שתי אלו. לכן, אני חושבת שכצעד ראשון חשוב לנשום עמוק ולהזכיר לעצמך שתגובתך היא תגובה נורמלית למצב לא נורמלי, ושיש סיכוי סביר שהתחושות יירגעו בקרוב. מעבר לכך, אני חושבת שכדאי לנסות ו"לזקק" מה בדיוק מקשה עלייך: הבדידות? אי הודאות? געגוע לחיים החברתיים? משהו באווירה הביתית?  כדאי לנסות לדבר עם אדם קרוב לך ולתת עד כמה שאפשר מילים לתחושות. במקרים רבים שיח מסוג זה מקל ועוזר ובמידה ותרגישי שאין זה כך, ושהתחושות השליליות נמשכות לאורך זמן, אפשר לשקול לפנות לייעוץ פסיכולוגי ממוקד אשר יסייע לך לזהות ולעבד את מקור הקושי. במקביל, חשוב להמשיך ולשמור על שגרה של פעילות חיובית במסגרת האפשר: מפגשים וירטואלים עם חברים, פעילות ספורטיבית, תזונה בריאה, העשרה עצמית וכל דבר אחר אשר מהיכורתך עם עצמך מחזק אותך ומלווה בתחושות חיוביות. ובעיקר, לזכור שאמנם התקופה הזו שמה דברים רבים "בהמתנה", אבל הדברים הטובים, המספקים והממלאים יחזרו לאט לאט לחיינו.

ליטל

ריכזנו עבורכם כאן מידע ומאמרים לתקופת הקורונה

אנשי מקצוע ומכונים

איריס אלטר ליברמן

איריס אלטר ליברמן

תל אביב - יפו
מאיה שיליאן

מאיה שיליאן

תל אביב - יפו
יעל אפריאט טימר

יעל אפריאט טימר

מודיעין-מכבים-רעות