<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י תהילה ב - 12/04/2020 18:09:31

היי. מה ש נחמד שיש פורום כזה , אז קודם כל תודה . אספר על עצמי קודם אני בת 38 מטפלת ברפואה סינית , לבד עם שני ילדים אחד גדול ושני קטן .
    מה שמטריד אותי עכשיו כמו את כולם זאת הקורונה . אני דווקא מתמודדת מאוד טוב מכל הבחינות , אפילו מצאתי לי דרך אחרת להכניס כסף מהבית שזה לא טיפול . תמיד ידעתי שאני הכי טובה במצבי לחץ .
    לפעמים אני חושבת מה הגבול שלי מתי אוכל להישבר ? אבל לא נראה לי שזה יכול לקרות בעצם אי אפשר לדעת .
    מה שאני חושבת עליו כרגע זה איך המצב ישפיע על כולנו כשזה יגמר וזה יקח זמן ..
    הכל הולך להשתנות , דבר הזה שצריך להתרחק מכולם ואסור מגע , נראה לי שקורונה מפגישה אותנו עם הפחדים הכי גדולים שלנו ועכשיו אנחנו רואים מי אנחנו באמת .
    ועוד דבר , אני מאוד עצמאית ובחיים לא הייתי תלויה בגבר ,אבל משום מה אני בוחרת גברים שהם מעט בדיכאון , הרצון הזה לטפל בכולם .
    בכלל בחור אחרון שזה סיפור הזוי הוא לא מארץ ויש לו מאניה דיפרסיה ובטוח גם חרדה חברתית.
    מאיפה הרצון הזה לטפל בכולם ?
    ועוד דבר שהוא מעצבן אותי לפעמים . אני תמיד חייבת להשיג מה שאני רוצה ואם זה לא קורה אני מתחרפנת מעט . מרגישה רע עם עצמי שלא השגתי ממש קשה להרפות .
    סליחה על האורך תודה .. אני מורכבת

תשובה: השפעת הקורונה על המצב הנפשי שלי
    נכתב ע"י יעל ימיני ב - 13/04/2020 20:12:41

שלום תהילה,

המשבר הנוכחי מציף פחדות וחרדות בקרב אנשים רבים. אני חושבת שאת לא לבד בעניין הזה, ואם את מרגישה צורך בכך, אני ממליצה לא להישאר לבד עם התחושות ולשתף בפחדים את האנשים הקרובים, גם אם התפקוד שלך ברמה גבוהה, מותר לפחד. 

איני יודעת לענות מאיפה הרצון לטפל באחרים, אבל נראה שאת מעלה תהיות לגבי הצורך הזה ועד כמה הוא משרת אותך. כמובן שאם היית מעוניינת בכך היית יכולה לפנות לטיפול רגשי בו תוכלי לנסות להעמיק יותר בבחירת בני זוג ובצורך שלך בתוך בניית קשר זוגי. כך גם לגבי הצורך להשיג את מה שאת רוצה. 

בהצלחה,

יעל 

אנשי מקצוע ומכונים

חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו
זהר אוחנה

זהר אוחנה

ירושלים
יעל אפריאט טימר

יעל אפריאט טימר

מודיעין-מכבים-רעות