<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י דוד ב - 16/04/2020 23:08:56

שלום לכם
    אני בן 29 חרדי לשעבר בילדותי הקשר שלי עם אבא שלי לא היה טוב, תמיד הרגשתי שהוא לא מבין אותי ואת רגשותיי הוא גם לא היה אסטתי וזה גרם לי תמיד להתרחק ממנו ולא לרצות בו כאבא, במקביל התחלתי לפתח רצון לקשר עם המורים והרבנים שלי .. רציתי מהם תשומת לב חום ואהבה , וגם התפתחה לה משיכה מינית לדמות הזאת של אבא חרדי מזוקן.
    כיום אני נמשך רגשית ומינית לחרדי מזוקן וזה גורם לי סבל רב , אין כמעט יום שאני לא חושב שבא לי להתאבד, הייתי בטיפול פסיכולגי שנתיים וחצי הבנתי את הבעיה שאני צריך להתמודד איתה .. אבל לא מצאתי פיתרון לבעיה זו .
    השאלה היא אם אפשר לצאת מכזה דבר או פשוט להשלים עם זה וזהו?
    אתם מכירים מישהו שיצא מכזה דבר?
    בתודה מראש וערב טוב.

תשובה: daddy issues
    נכתב ע"י יעל ימיני ב - 17/04/2020 08:51:17

שלום דוד,

נשמע מדבריך שאתה מאוד מתוסכל מהעיסוק ומהמשיכה המינית לדמות שכזו. אני מצטערת לשמוע שעולות בשל כך מחשבות אובדניות. במידה ואתה מרגיש שיש צורך בעזרה נפשית דחופה ואף סכנה לשלומך, חשוב מאוד לפנות בהקדם האפשרי לטיפול נפשי. אני מבינה שהטיפול בו היית תמך עד רמה מסוים אך לא הביא לדבריך ל״פתרון״ הבעיה. אני תוהה אם עצם ההגדרה של המשיכה המינית מוגדרת כ״בעיה״ שצריכה ״להיפתר״ עלולה לייצר מצוקה נפשית גדולה מאוד. אני מציעה לחדש את הפניה לתמיכה נפשית, אבל רוצה להציע, שאולי הגישה לפיה צריך להיפתר מהבעיה מייצרת יותר מצוקה נפשית, תסכול וייאוש (שבתורו עלול לביא למחשבות אובדניות). כמובן שאין לי את הכלים להבין לעומק את המצב במסגרת זו, אבל הזכרת את המילה ״השלמה״, ואני רוצה לעודד אותך לחדש את הפניה לתמיכה שתעזור לך להשלים עם החלקים שאתה מתקשה לקבל בתוכך. 

בהצלחה,

יעל 

אנשי מקצוע ומכונים

יערה גרוס

יערה גרוס

תל אביב - יפו
אורית בן הרוש

אורית בן הרוש

ירושלים
חנן אביב

חנן אביב

תל אביב - יפו