<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י יפעת ב - 21/05/2020 10:32:01

שלום.
    אני דתיה, נשואה כמעט 10 שנים, ואנחנו מרגישים שאנחנו רוצים לפנות לטיפול זוגי. הרבה חברים המליצו לנו על מטפלים כאלה ואחרים ואנחנו נורא מתלבטים אם עדיף ללכת למטפל שמגיע מהעולם הדתי, שמכיר את האוכלוסיה גם מבחינה חברתית וגם הבנה כלשהי של הלכות טהרה שיש להם משמעות והשפעה מאד גדולה סביב הזוגיות, או שדווקא עדיף מישהו חיצוני שיכול לתת ראיה נוספת? אני קצת חוששת שלמטפל שלא מבין את העולם שלנו יזלזל בדרך החיים שלנו, לא יבין את הבחירות שלנו... האם יש אנשים שנותנים טיפול דווקא לאוכלוסיה הדתית? האם זה עדיף או שזה משאיר את הכל בתוך בועה?

תשובה: טיפול לדתיים
    נכתב ע"י יעל ימיני ב - 21/05/2020 19:59:29

שלום יפעת,

השאלה שאת מעלה היא משמעותית וטוב שאתם חושבים על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפשרויות. אני חושבת שאחד הדברים החשובים ביותר בבחירת מטפל/ת הם החיבור האישי, והחוויה האישית מול המטפל/ת. כמובן שאם קיימת תחושה של שיפוטיות או זלזול לא יכול להתקיים טיפול ראוי, ללא קשר באוריינטציה הדתית של המטפל/ת. אני חושבת שיכול להיות מצב שבו תמצאו שמטפל/ת חילונים שיהיו מכילים ומבינים על אף שאינם מגיעים מהמגזר הדתי, או להיפך - שתמצאו מטפל/ת מהעולם הדתי שלא תצליחו להרגיש איתו בנוח. פנייה למטפל/ת מתוך המגזר הדתי יכולה להרגיש כמו בתוך בועה במידה והמטפל/ת בעלי גישה צרת אופקים אבל יכולה להרגיש גם ההיפך, במידה והם יהיו בעלי גישה פתוחה. לכן, אני חושבת שבסופו של דבר מה שהכי חשוב זה החיבור והתחושה שלכם, והדרך הכי טובה לברר את השאלות האלו היא ללכת לפגישה או שתיים של היכרות ולבחון האם אתם מדברים את אותה השפה. לפעמים צריך לעבור בין מספר מטפלים עד שמוצאים את המטפל/ת המתאימים, וזה בסדר גמור.

בנוגע להמלצות שקבלתם - חשוב לבדוק אם הממליצים הם אנשים שאתם מרגישים שאתם יכולים לסמוך עליהם, ושהם בעלי גישה דומה לשלכם. אולי תוכלו לשאול את הממליצים האם הם מרגישים שהמטפלים בעלי גישה שמתאימה לכם.

בהצלחה!

יעל  

תוכלי לקרוא כאן מידע נוסף אודות טיפול זוגי לדתיים

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר רינת קרטר

ד"ר רינת קרטר

קרית אונו
עירית בן ניסים

עירית בן ניסים

גבעתיים
ענת גנץ

ענת גנץ