<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י סתיו ב - 21/05/2020 10:35:12

המשפחה שלי עוברת לארה"ב לכמה שנים - רילוקיישן של בעלי בעבודה. מצד אחד זאת הזדמנות חד-פעמית מדהימה. גם בשבילו, לקריירה שלו, וגם בשבילי ובשביל הילדים - לראות עולם חדש, להכיר דברים חדשים, אני מאד אוהבת את ארה"ב. אבל אני גם מאד פוחדת... לעזוב את כל מה שאני מכירה, להגיע לבד למקום חדש עם שפה שהיא לא שפת האם שלי (אני אומנם מדברת סבבה אבל זה פחות טבעי לי)... יש כזה דבר דיכאון רילוקיישן? יש אנשים שנותנים טיפול סביב רילוקיישן? ואם כן, עדיף מטפל מהארץ או משם?

תשובה: טיפול ברילוקיישן
    נכתב ע"י יעל ימיני ב - 21/05/2020 20:10:12

שלום סתיו,

נשמע שאתם לקראת שינוי גדול ומשמעותי ושעולים סביב השינוי חששות שונים. כמובן שמעבר לארץ זרה עלול להעלות קשיי הסתגלות מסוגים שונים, אבל כמו שאמרת, יכול להיות גם מסעיר ומרגש. במידה ותחווי קשיי הסתגלות, תוכלי לפנות לתמיכה באופנים שונים. ראשית, אני ממליצה לך לברר האם קיימת קהילה של ישראלים באיזור מגוריכם. לפעמים כשנמצאים בארץ זרה החיבור לאנשים שדוברים את אותה השפה ומבינים את התרבות יכול להיות מאוד תומך. כמו כן, במידה וקיימת קהילה, או אפילו אנשים בודדים דוברי עברית במקום המגורים החדש, תוכלי להתעניין איתם לגבי אנשי טיפול דוברי עברית. במקומות רבים בארה״ב מתגוררים ישראלים, גם פסיכולוגים או מטפלים מסוגים שונים כמובן. אפשרות נוספת היא טיפול אונליין דרך הסקייפ/זום, שבימים אלה הפך להיות נפוץ ביותר, ולכן אני מאמינה שתוכלי לפנות לטיפול של מטפל/ת בארץ גם כשתהיי שם. איני מכירה מונח מקצועי שנקרא ״דיכאון רילוקיישן״ אבל בהחלט שינויים ומעברים יכולים לעורר קושי רגשי ובמידה וזה המצב חשוב לפנות לטיפול נפשי. אני חושבת שהמטפל/ת לא חייבים להיות מומחים בנושא הרילוקיישן בכדי לטפל ולהבין את החוויה, מה שחשוב זה שיהיה חיבור טוב עם המטפל/ת וזה דורש ניסוי וטעיה. כך או כך, אני מציעה לך ליסוע עם ראש פתוח, עם עירנות למצבך הרגשי, אבל גם לא להישאב לתוך חשש מופרז מדיכאון בטרם כזה הגיע, שכן ייתכן ותרגישי טוב ולא יגיע הדיכאון כלל.

בהצלחה ונסיעה טובה!

יעל 

אנשי מקצוע ומכונים

מירב בועז

מירב בועז

חיפה
זהר אוחנה

זהר אוחנה

ירושלים
ליאור קורן

ליאור קורן

בנימינה-גבעת עדה