<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י קרוליין ב - 20/06/2020 12:42:16

לפני 4 חודשיים החלמתי מדלקת קשה שהייתה לי בעצב ועכשיו לפני שבוע התחילו לי כאבים חדשים ברגל ימין כי שמה הייתה הבעיה ועכשיו עוד פעם התקף וחזרתי לקביים זה מצב שלא יאומן איך אפשר עכשיו להתמודד נפשית עם המצב החדש הזה איך אני יכולה להתמודד עם זה מה עשיתי שמגיע רק בגלל שלא עשיתי טיפולים זה היה בתקופת הקורונה ובקשו ממני לא להגיע כי אני בקבוצת סיכון אז מה עכשיו אני משלמת עוד פעם את המחיר הזה מה שהיה לפני 4 חודשיים איך אני צריכה להיות עכשיו חזקה מישהו יכול לעזור לי

תשובה: דיכאון מהמצב החדש
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 21/06/2020 18:04:11

שלום קרוליין.

אני יכולה להבין את התסכול שאת חווה, אלו אכן נסיבות לא פשוטות להתמודדות. אני חוששת שאין פתרון אשר יהפוך את ההתמודדות לקלה וחלקה, אך כדאי לחשוב כיצד את משפרת את חוויתך בתקופה מאתגרת זו. ראשית, במידה ואת חווה מצוקה משמעותית, אני ממליצה בחום לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג רפואי או פסיכולוג שיקומי אשר יציעו תהליך קצר וממוקד שיסייע בגיוס דרכי התמודדות יעילות. במקביל, חשוב לחשוב היכן ואיך את יכולה לשלב פעילויות מעשירות אשר משפרות את הרגשתך. למשל, האם את דואגת לעצמך לפעילות ומגע חברתי מספקים? האם את מעשירה את עצמך דרך למידה/עבודה גם במצב זה? 

במילים אחרות, יתכן ואי אפשר להעלים את הקושי, אך אפשר לגייס אנשים ופעילויות שיסייעו לך בהתמודדות איתו.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

אליאורה עמית

אליאורה עמית

חיפה
עידן שחר אלבז

עידן שחר אלבז

ראש העין
מירב בועז

מירב בועז

חיפה
טובה ישראלוב