שלום ,
אני רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי וכדי לחפש פסיכולוג שיתאים לטפל בבעיה שלי, אני מבקש לדעת איזו גישה פסיכולוגית הכי תתאים לטיפול בדה ריאליזציה?
מקריאה רבה על דה ריאליזציה, למדתי שיש לי מהסימפטומים של התופעה.
כמו כן, אני למדתי גם שאולי יש לי הפרעת דה ריאליזציה שבעיקר מקשורת לטראומה רגשית בילדות, בעיקר בעקבות הזנחה רגשית, חוויתי מעט מאוד הורות חיובית במובן של דאגה, מעורבות, אמפתיה ותמיכה של ההורים. בגיל 14 חוויתי טראומה הקשורה להזנחת האחריות ההורית, הייתה לי בעיה רפואית ועקב ההזנחה אני הייתי קרוב למוות... כשהגעתי לביה"ח עקב הבעיה הרפואית, מנהל המחלקה בביה"ח אמר שאם הייתי מגיע לביה"ח עוד שעה הייתי מת.
כאמור, מבקש לדעת איזו גישה טיפולית תתאים לטפל בדה ריאליזציה, כדי שאוכל למקד את החיפוש שלי אחר הפסיכולוג, על פי הגישה המתאימה לטיפול בבעיה זו?
אשמח לסיוע בעניין, תודה רבה.
שלום לך.
דה ריאליזציה, אם זו אכן האבחנה המתאימה ביותר למצבך, מהווה במרבית המקרים סימפטום ספציפי המתפתח על רקע קשיים רגשיים נוספים, אשר אכן עשויים להיות קשורים בחוויות עבר טראומטיות. לכן, מתוך הדברים שאתה מתאר נמע לי שטיפול בגישה פסיכודינמית הוא הטיפול המתאים עבורך- טיפול אשר מציע מרחב להתבוננות ועיבוד אירועים וחוויות רגשיות, ולמתן מילים לנסיבות וקשרי עבר אשר הביאו להתפתחותן ולקשיים הנלווים להן.
ליטל
תוכל לקבל כאן רשימה של מטפלים שמתמחים בטיפול פסיכודינמי