<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י קארינה ב - 04/07/2020 10:28:18

לפני שלושה חודשיים עברתי התקף מאוד קשה דלקת בעצב שלקח לי להחלים ממנה כמעט 8 שבועות הייתי במצב נפשי מאוד קשה מכול הבחינות לא יכלתי ללכת לא יכלתי לעשות שום דבר הייתי על קביים לא דרכתי על הרגל כי גם הייתי במיטה גם כול הזמן עכשיו לצערי הרב עברתי עוד פעם התקף מהגב לרגל אני גרה עם ההורים שלי אני עוברת תקופה לא קלה בכלל עכשיו העניין הוא שההורים שלי לא מבינים אותי מה אני עוברת אני מיואשת אני לא יודעת מה לעשות אני מחכה לרגע שאני יחלים ויחזור לשגרת חיים נורמליים

תשובה: עוברת תקופה לא קלה !
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 05/07/2020 22:04:00

שלום קארינה.

פגיעה פיסית והשיקום הפיסי-נפשי הנדרש בעקבותיה הם אכן תהליכים לא פשוטים. כאשר אלו אינם מתקיימים בסביבה תומכת אשר מסייעת ומכירה בעוצמת הקושי, ההתמודדות אכן הופכת קשה יותר. לכן, אני חושבת שהדבר המרכזי שכדאי לעשות הוא לבנות לעצמך מערכת תמיכה טובה ורחבה יותר- החל מפורומים וקבוצות אינטרנט למחלימים או אנשים המתמודדים עם קשיים דומים ועד התייעצות פסיכולוגית עם פסיכולוג שיקומי/רפואי אשר יוכל לסייע לך סביב טכניקות ניהול כאב וחרדה,  סביב שיקום ושיפור התפקוד וסביב עיבוד וריכוך הקושי הרגשי הנלווה לתקופה מאתגרת זו. כמו כן, כדאי וחשוב לנסות לזהות האם קיימים היבטי חיים בהם את כן יכולה לנהל שגרה הקרובה לנורמלית ככל האפשר (למשל, האם יש פעילות גופנית, לימודית או חברתית שאת יכולה לעסוק בה גם במצבך הנוכחי?).

ליטל

תוכלי לקבל כאן רשימה של פסיכולוגים להתייעצות ובחינת טיפול

אנשי מקצוע ומכונים

ד"ר טלי שימקין

ד"ר טלי שימקין

רחובות
לינור פלדמן

לינור פלדמן

תל אביב - יפו
רויטל זילברמינץ

רויטל זילברמינץ

הוד השרון