שלום, הייתי בטיפול קרוב לשנה וחצי והחלטתי להפסיק את הטיפול כי הרגשתי שהוא לא תורם לי. הקשר עם הפסיכולוגית היה טוב אבל היה לי מאוד קשה איתו, בכל מיני דרכים וצורות.
כעט התחלתי טיפול אחר אבל אני מתגעגע לשיחות שלנו ולהבנה שלה. אני רוצה לתת צ'אנס לטיפול החדש אבל מאוד רוצה לחזור אליה.
אני לא יודע אם אני יכול לפנות למטפלת החדשה גם מחוץ לטיפול כי הייתה עד עכשיו רק פגישת הכרות והיא לא באמת מכירה אותי.
מאוד קשה לי כרגע.
הטיפול הסתיים לא כמו שצריך, ואני שואל את עצמי האם גם הפסיכולוגית הקודמת חושבת עלי? האם היא מתעניינת בשלומי? האם היא רוצה שאחזור אליה?
אני לא מעוניין לחזור למקום שלא רוצים אותי בו. הייתי רוצה לדעת שהיא רוצה שאחזור.
שלום שי.
מעבר בין טיפולים הוא אכן לא קל, ואני חוששת שאין לי תשובה חד משמעית לגבי מה שנכון עבורך. ניתן לשתף את המטפלת החדשה בהתלבטות ובקשיים, וניתן ליצור קשר עם המטפלת הקודמת ולחשוב שוב על הסיום. קשה לי לומר מהו הצעד הנכון עבורך מאחר וצריך בעיקר להקשיב לתחושת הבטן שלך, לסמוך עליה, ולזכור שתמיד יש דרך חזרה לכל אחד מהטיפולים. מה שחשוב הוא לאפשר לעצמך לעבד את התחושות וההתלבטות אשר עולים סביב סיום הטיפול הקודם והתחלת הטיפול החדש, בין אם בטיפול החדש ובין אם בקודם. עיבוד מעמיק של התחושות יאפשר לך אולי לקבל החלטה בלב שלם יותר.
ליטל