<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י קארינה ב - 18/07/2020 06:47:57

אני לא יודעת מה לעשות כבר כתבתי לפורום הזה כבר בעבר אני נמצאת במצב של פעם בעליה פעם בירידה הבעיה הזאת התחילה בכלל לפני 4 שנים ב-2016 הארורה איזה שנה הייתה לי שנה של גהנום שנה קשה מאוד שעברתי התקף מאוד קשה מהגב לרגליים וגם התברר שיש לי בעיה בגב שגורמת לכול הצרות האלה בלט בקע דיסק הייתי מרותקת למיטה 3 חודשיים לא הלכתי לא יכלתי לדרוך על הרגליים בגלל עברתי כול מיני טיפולים למיניהם לא עזר כלום המצב שלי רק החמיר מה שהביא אותי להחלמה באמת זה הייתה הפיזיוטרפיה עברתי חודשיים של טיפולים לא קלים בכלל קשים מאוד אבל בסופו של דבר חזרתי ללכת חזרתי לתפקד חזרתי לחיים נורמליים של לתפקד הכול היה בסדר עד שנת 2019 הלכתי תפקדתי שום דבר מיוחד ואז חטפתי עוד פעם התקף קשה אבל הפעם השלכה רק לרגל ימין עברתי שנה לא קלה בכלל שנה של החלמות והתקפים כול כמה חודשיים וככה זה נמשך עד עכשיו עד עכשיו זה שנה שניה זה לא נגמר המצב הזה ממשיך וממשיך ולי נעצרים החיים נעצרים לי כול הדברים פעולות יומיות יומיות שאת צריכה לעשות ואת לא יכולה לעשות כלום ממש כלום וגם המצב הנפשי שלך מדרדר עם הבעיה הזאת איך אפשר לחיות ככה רק לפני 5 חודשיים החלמתי מדלקת שהייתה בעצב לא יכלתי לדרוך על הרגל לא יכלתי לעשות כלום לא לישון שום דבר כלום רק אחרי חודש חזרתי לאט לאט לדרוך על הרגל והחלמה הגיעה רק במרץ אחרי 8 שבועות יצאתי מהמצב המחורבן הזה זה התחיל עם כאבים ברגל ימין חוזרים והולכים ואז חטפתי את הבום לפני 4 שבועות ועכשיו אני נכנסת לשבוע ה-5 והמצב הנפשי שלי לא קל אני עוברת טיפולי פיזיותרפיה לא קלים בכלל כן ויש לי גם מטפל שזורק לי מילים יש לך מחלת נפש אולי זה תורשתי מה זה הדיבור המגעיל הזה למה צריך לדבר ככה למה מה עשיתי לו אני הולכת לשמה בלב כבד אבל אין לי ברירה כי אני צריכה לעבור טיפולים עד שאני יגמור עם המצב העגום הזה שאני יתחיל לחזור לחיים שלי ללכת לצאת לראות אנשים לעשות פעולות לבד בלי קב החלמה כזאת לוקחת עד 6 שבועות בערך החלמה בעצב אין מה לעשות גם אז לקח לי לצאת מהמצב 8 שבועות החלמה לא פשוטות ולא קלות אבל מה אני יכולה לעשות לחכות בסבלנות אין ברירה זהו

תשובה: עוברת תקופה לא קלה!
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 19/07/2020 18:59:17

שלום קארינה.

אני שומעת כמה קשה לך, וכמה קשה לשאת גם את המצב הפיסי וגם את המצב הנפשי שנלווה לו. התמודדות עם פגיעה פיסית ועם המגבלות הגופניות שנלוות לה היא אכן מצב מטלטל מאוד, אשר דורש לא מעט כוחות ומשאבים נפשיים ואותם, נדמה לי, כדאי לחזק. אפשר לעשות זא דרך פנייה אל טיפול אצל פסיכולוג רפואי/פסיכולוג שיקומי המתמחה בהקניית טכניקות להתמודדות עם כאב וליווי של התהליך השיקומי, וכמו כן, אפשר להיעזר בספרי עזרה עצמית של פסיכולוגיה חיובית ומיינדפולנס אשר מסייעים בהתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ. במקביל, כדאי לנסות לבנות לעצמך רשת של תמיכה חברתית- אפשר להיעזר לשם כך באתר כמוני בו יש פורומים לאנשים המתמודדים עם מגוון קשיים.

הזכירי לעצמך שגם במשברים הקודמים התגברת לבסוף, ושתהיה החלמה מהירה וקלה עד כמה שאפשר,

ליטל

תוכלי למצוא כאן רשימה של פסיכולוגים להתייעצות ובחינת טיפול

אנשי מקצוע ומכונים

אדם כהן עזר

אדם כהן עזר

רעננה
רויטל זילברמינץ

רויטל זילברמינץ

הוד השרון
עוז כהן זדה

עוז כהן זדה

תל אביב - יפו