שלום
התחלתי לעבוד בשנה האחרונה בתור אחות.
שנה מאוד לא פשוטה במערכת הבריאות,
הקורונה יצרה מצב של עומס בבתי החולים,
החולים שמגיעים לאשפוז קשים יותר,
עבודה בלחץ מטורף בלי זמן לאכול לשתות או אפילו ללכת להתפנות בזמן משמרות..
חוזרים ממשמרת הביתה ואין כוחות לניהול חיים איישים תקינים. מוצאת את עצמי נזרקת על הספה ונרדמת.
אוהבת מאוד את המקצוע. לטפל, את הקשר עם המטופלים והמשפחות אבל עכשיו גם זה נפגע. מוצאת את עצמי רצה במשמרת ממטופל למטופל בלי לנהל שיח נורמאלי. הסבלנות כלפי המטופלים המסכנים והמשפחות שמבקשים בקשות שבעיינהם אני בטוחה שלגיטימיות- אבל בתוך העומס של המשמרת נתפסות בעייני כשוליות גורמות לעיתים לכעס וחוסר סבלנות כלפיהם. דבר שלא מגיע להם. הרבה מקרים של מטופלים לא יציבים שנפטרים. מטופלים שנקשרתי אליהם ולא שרדו, ואין זמן בכלל לעכל. יש עוטפים, שמים מדבקה, סוגרים וממשיכים את שאר פעולות המשמרת.
מצד שני רצון להוכיח כי עדין נחשבת חדשה במקום העבודה, לא רוצה להראות קושי, יודעת שעד עכשיו יצרתי רושם טוב ונתפסת כמקצועית, תקתקנית ואחות טובה למטופלים ולא רוצה להרוס את מה שחושבים עליי במידה ואשתף שקשה לי. למרות שלכולם קשה כרגע במצב הנוכחי.
תוהה מה יכול לעזור במצב הזה.
לא בטוחה שיש תשובה,
כנראה זה סתם לשם פריקה..
תודה
שלום סהר.
אני יכולה לדמיין כמה קשה להיכנס בשנה כזאת למקצוע שהוא בין כה וכה לא פשוט פיסית ורגשית. נשמע שאת נעה בין הרצון לתפקד על הצד הטוב ביותר, "לתקתק" ולכן גם להשהות במובן מסוים את רגשותייך, לבין רצון לתת לעצמך לחוות את מה שקורה לך, להקנות לו משמעות ולתת לו לחלחל. אם אני מבינ נכון את דברייך, מקום עבודתך אינו מציע מקום לשיח ועיבוד החוויות המקצועיות המאתגרות (בלשון המעטה) ולכן, לאור התחושות שאת מתארת, אולי כדאי לשקול פנייה אל טיפול פסיכולוגי בו תוכלי ליצור לעצמך מרחב לעיבוד והתבוננות. במקרים רבים, השיח הטיפולי מסייע גם בעיבוד הגורמים הרגשיים אשר מעצימים את החוויות החוויתיות, וכך תורם ליכולת ההתמודדות ולצמיחה המקצועית-אישית-רגשית. במידה ואינך מעוניינת בטיפול, מציעה לדאוג לעצמך לאוזן קשבת ולשיח משתף עם קולגות אשר שותפות לחוויותייך. סביר להניח שגם הן חוות את האתגרים והטלטלות שאת מתארת, וקשה לי להאמין שחשיפה של תחושות אלו תצייר אותך באור שלילי.
ליטל
תוכלי למצוא כאן רשימה של פסיכולוגים מומחים ומתמחים להתייעצות ובחינת טיפול