שלום ליטל,
אני בת 32, רווקה, ומרגישה תקועה ואני לא מוצאת את עצמי... מרגישה שאני עדיין לא אדם בוגר שעומד בפני עצמו, אני סובלת מקשיים רבים, תנודות במצב רוח, פחד באיך תופסים אותי אנשים אחרים, אני מבטלת את עצמי והרבה פעמים פשוט לא יודעת מי אני... כל יום שעובר אין לי מושג איך אני ארגיש באותו יום, ממש חוסר יציבות...
אני כן בטיפול פסיכולוגי שנים רבות. אבל גם שם משהו הולך לי לאיבוד... מרגישה שמשהו השתנה עם המטפלת, קשר פחות אינטמי מבעבר...
אני מאוד מבולבלת בתקופה האחרונה... אין לי שאלה לשאול... אבל אשמח לשמוע אולי מחשבה שעוברת בך. תודה על המקום
שלום מאי.
אני שומעת בדברייך את התסכול מהתקיעות ובהתאם, מה שעלה בי בעת הקריאה היתה התהייה מדוע גם הטיפול שלך (אם אני מבינה נכון) הגיע לנקודת תקיעות ו"חוסר בגרות" במובן של יכולת להתקדם ולצמוח ממנו, לפחות בנקודת זמן זו. אני חושבת שכאשר טיפול משחזר, בכלל או בתקופה מסוימת, את ה"סימפטום" המתרחש בחיי המטופל, חשוב לדון ולעבד אפשרות זו בקשר הטיפולי באופן רציני ומעמיק. כאשר מדובר בתקיעות ובחוסר התקדמות, ובפרט לאחר טיפול ממושך, כדאי גם לבדוק האם הטיפול עדיין יכול לספק מענה הולם לצרכים והאם אין קפיאה באזור נוחות ומוכרות אשר אינו מאפשר צמיחה של ממש. בהקשר זה, כדאי אולי לבדוק האם מה שאת חווה כירידה באינטימיות אינו ניסיון של הנפש שלך להביע אי שביעות רצון ו"לטלטל" את הקשר הטיפולי באופן שיאפשר גדילה ושינוי. כמובן, הדברים שאני כותבת אינם המלצה לסיום הטיפול אלא המלצה ל"ניעור" שלו ובדיקה האם הטיפול יכול לקדם כרגע, או שהוא מציע תמיכה וקרבה אשר בו זמנית משמרות את חוסר הגדילה.
ליטל