<
תפריט נגישות
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

פורום פסיכולוגיה

• נכתב ע"י אני ב - 09/11/2020 11:22:42

שלום
    אני מטופלת אצל פסיכולוג החל מחודש אפריל 2020
    בהתחלה היו לנו מפגשים שעה אחת מידי יום ב . בזום
    לאחר ארבעה חודשים התחלנו לעבור לפעמיים בחודש בזום
    ואז ביקשתי למפגשים בקליניקה הגעתי פעם אחת
    ואז בחודש ספטמבר היו חגים וסיבות שלו שלא יכולנו להיפגש ..
    שאלתי אותו מדוע אמר שהיה עמוס מידי , בחודש אוקטובר גם לא קבע לנו פגישה ואחרי ששאלתי אותו מדוע אני צריכה להרגיש שהמפגשים נעשים רק מיוזמתי והוא לא קובע .. וקצת מרגיש לי דחיה או חוסר רצון שלו להיפגש -מה שנראה לי תמוה מדוע! ? (הכל היה תמיד ברוח טובה נחמדה ומועילה ) .. שלח לי הודעה במקביל שזה לא נחמד מצידי לשלוח לו הודעה כזו אחרי כל ההשקעה שלו בי ...
    קבענו בסוף אוקטובר ליבנו את העניין ... וביקשתי ממנו שמעתה ביוזמתו שיקבע לנו מועד ים (עדיין האשמה הייתה עליי שאני לא הבנתי שהוא לחוץ ועמוס .. הוא לא הסביר למה .. אני מניחה מאחר שעובד מהבית תקופת הסגר והילדים שיש אצלו בבית הקשו.. אבל בכל זאת יכל לשלוח לי הודעה ולא להיעלם)
    עכשיו נכון ליום זה עדיין לא חזר אליי...מתאריך 25.10.20

הפגישות בהתחלה היו בזום ואחר כך ביקשתי פגישות בקליניקה כי בזום הרגשתי שאני פחות ניפתחת
    יש לציין שהשיחות איתו היו תמיד טובות ובנועם
    אבל התחושת בטן שלי עדיין שמשהו קרה ומדוע מתחמק ,,ולוקחת את האשמה עליי ... ולמה בעצם ?
    ומדוע אני צריכה בנוסף לבעיות שיש לי בעצם עול בתחושה מדוע פסיכולוד שלי מתחמתק ממני ? (: (מה ששוב שהוא אומר שאני מדיימינת )
    אני אדם סה"כ נעים נורמטיבי עם קצת בעיות..(: ..
    אודה באם תגידו לי איך אתם רואים את זה ..ץ.

תשובה: מרגיש שהפסיכולוג דוחה אותי
    נכתב ע"י ליטל פלג ב - 09/11/2020 17:39:37

שלום לך.

נשמע מדברייך שחוסר העקביות וההתנגשויות/ פספוסים סביב קביעת הפגישות מעורר תחושות רגשיות לא נעימות הנוגעות לאמון, קרבה, סוגיות של היותך רצויה/דחויה וכן הלאה. נדמה לי שתחושות אלו שמתעוררות בך חשובות הרבה יותר מהשאלה מי מכם אחראי על מה ומי בסדר/לא בסדר עד כה מאחר והן קשורות, אולי, בחוויות רגשיות שמעבר לקשר עם המטפל. ברמה הפרקטית, אני חושבת שהיעדר פגישות קבועות אכן "מזמין" תחושות כאלו, ושקשה מאוד לנהל טיפול שלא בתוך מסגרת סדורה, ולכן כדאי לקבוע יום ושעה קבועים ולהתמיד בהם ככל האפשר- או לבקש מהמטפל לומר זאת ישירות אם אינו יכול להציע כרגע מסגרת כזו.  מעבר לכך, אני חושבת שכדאי להתבונן בתחושות שאת חווה כחלק מהחומר הטיפולי: התנהלות המטפל שתיארת יכולה לעורר תחושות שונות וכדאי לבחון לעומק אילו תחושות התעוררו בך ומדוע. מנסיוני, התבוננות ועיבוד של חוויות מהקשר הטיפולי יכולים להעמיק את השיח ולחזק את הקשר, ולכן חשוב להתבונן בהן ולחבר אותן לעולמך הפנימי ולא רק לפתור קונקרטית.

ליטל

אנשי מקצוע ומכונים

שחר ברויטמן

שחר ברויטמן

כפר סבא
פזית רון

פזית רון

בת חפר
נוי ברגר

נוי ברגר

הרצליה
יערה גרוס